6 semne că ți-ai ales greșit cariera

Se poate întâmpla destul de des într-o țară precum România ca tinerii să-și aleagă greșit cariera. Educația în România nu se axează pe dezvoltarea personalității iar părinții au încă prostul obicei să spună copiilor ce liceu să facă, ce facultate să urmeze, bazându-se pe partea financiară de după, nu pe ce anume le place copiilor să facă. Tu? Ai impresia că ți-ai ales sau ți-a fost aleasă bine cariera? Iată X semne că vâslești într-o barcă ce te va duce departe de visurile tale.

6 semne că ți-ai ales greșit cariera

  1. Îți iei concediu medical mai mult decât necesar – e o practică destul de frecventă în România pentru cei care nu suportă locul de muncă.
  2. Ignori unele responsabilități – e ceva normal pentru că nu faci lucrurile cu foarte mult drag. Din cele mai vechi timpuri oamenii au dorit să facă dor ce le place.
  3. Recomandări către altceva – în momentul în care observi că multă lume îți spune că ai fi mult mai bun pe alt domeniu, chestia asta ar trebui să-ți dea un pic de gândit.
  4. Te simți prea obosit – atunci când lucrezi cu pasiune, corpul nostru nu resimte oboseala. aceasta intervine doar atunci când trebuie să faci niște lucruri care nu-ți plac deloc. creierul se chinuie să proceseze anumite informații pe care nu le palce și implicit, consumă multă energie.
  5. Ești foarte plictisit – dacă ajungi la serviciu, nici n-ai început bine munca și ești deja foarte plictisit, clar te poți considera omul nepotrivit în locul nepotrivit.
  6. Te gândești la pasiuni – în cazul în care ești la muncă și mintea ta zboară la pasiuni, înseamnă că ți-ai ales greșit cariera. Aceasta ar trebui să înglobeze pasiunile.

Reply