Te poți lupta cu emoția?

Emoția reprezintă una dintre tainele încă ne deslușite de noi, de umanitate. Nimeni nu știe cum se formează emoția, nimeni nu știe de ce cum apare, unde este stocată și așa mai departe.

Și culmea că e și foarte greu de luptat cu ea odată ce apare. Emoția nu este selectivă, poți să te îndrăgostești într-o secundă de o domnișoară fără să știi nimic despre ea, dacă este luată, liberă, dacă simte și ea ceva pentru tine sau dacă te place și ea măcar 1%. Emoția reprezintă un concept destul de chinuitor pentru unii dintre noi, cei mai puțin norocoși în ale dragostei.

Sunt convins că mulți dintre voi ați avut probele cu ea. Multora vi s-a întâmplat să vă îndrăgostiți aiurea apoi să încercați din răsputeri să scăpați de emoție, în special în momentul în care ați realizat că nimic important nu se va întâmpla în acea direcție. Cu siguranță mulți dintre voi v-ați dorit să fiți niște roboți, care, cu o simplă comandă, să elimine din sistem emoția apărută pentru o anumită persoană.

Din păcate, roboți nu suntem. Sau poate din fericire? Emoția rămâne și nu poate fi alterată, nu poate fi modificată sau eliminată. Unii, ajung să se lupte ani de zile cu emoția, alții, mai norocoși, scapă de chin ceva mai repede. Și s-au scris multe cărți despre emoție, despre cum să o stăpânești.

Bullshit.

Atât timp cât nimeni nu știe exact ce este emoția și cum funcționează, degeaba se scriu cărți. E ca și cum am discuta despre ce-a fost înainte de Univers, noi, oamenii neștiind încă ce s-a întâmplat cu noi de-a lungul evoluției. Nu, cu emoția încă nu se poate lupta nimeni. Ești legat de ea.

Reply