Despre copiii lăsați singuri de părinții plecați la muncă în străinătate

Dacă ai pretenția ca al tău copil să crească frumos și să aibă un viitor strălucit, trebuie să ai grijă de el. Este logic, nu? Dar ce înseamnă oare a avea grijă de un copil în ziua de azi pentru că observ în  jurul meu foarte multe nereguli. A avea grijă de un copil nu înseamnă a-i oferi ultimul model de iPhone de 6000 de lei la 11 ani, sau mașină de 10-15 mii de euro la 18 ani.

Unii părinți au impresia că ai lor copii au nevoie de obiecte pentru a fi fericiți când, de fapt, au nevoie de atenție, afecțiune și strunire.

Nu e de mirare că în ziua de azi tinerii nu mai au niciun chef de viață, nu mai au pasiuni, pică bac-ul într-o veselie. Nu e de mirare că nu mai au chef să facă ceva cu viețile lor din moment ce mulți dintre ei au crescut fără autoritate, fără părinți, dar cu foarte mulți bani pe mână. Ei nu mai sunt motivați să reușească în viată pentru că au deja tot ce-și doresc, și au avut dintotdeauna. Discutăm despre o generație fadă, fără personalitate, crescută în puf cu bani mulți și autoritate zero.

Fraților, dacă vreți să vă vedeți copii realizați în viață, creșteți-i cum trebuie. Nu mai plecați de lângă ei, că nu de bani au nevoie. Nu v-ați săturat să vedeți cum copii în care s-au investit ani de facultate ajung pe la KFC? Nu v-ați săturat să vedeți tineri care la 30 de ani nu au o zi pe cartea de muncă? Probabil că nu v-ați săturat din moment ce aveți impresia că așa se cresc copii, cu bani mulți pe mână dar de la distanță. Nu e ok ce se întâmplă, nu e ok deloc…

Reply