Cum putem face să devenim mai productivi?

Când spunem productivitate nu ne referim neapărat la locul de muncă. Putem fi productivi și în treburile casnice de exemplu. Ei bine, oamenii super ocupați, super aglomerați sunt obișnuiți să-și organizeze foarte bine viața, astfel încât să obțină productivitate maximă. Astfel, o să trecem și noi în revistă în cele ce urmează câteva sfaturi specifice de care oamenii foarte ocupați țin mereu cont, reușind să devină mega productivi într-un interval de timp destul de scurt.

Cum putem face să devenim mai productivi?

Planificarea – oamenii foarte productivi își fac zilnic, săptămânal, lunar o planificare de care se țin scai. Este modul în care nu uiți niciodată ce ai de făcut și nici nu te încarci peste măsură.

Prioritizarea – în timpul planificării, trebuie prioritizate anumite operațiuni. Timpul e destul de scurt, mulți dintre noi am dori să se prelungească orele zilei de la 24 măcar la vreo 30.

Agenda – trebuie ținută o agendă. Dacă vă planificați zilele pe foi ori în telefon ori în minte, mai mult ca sigur ceva se va întâmpla si veți sări peste etape. E nevoie de o agendă. Agenda e sfântă.

Pauzele – oamenii foarte productivi își cunosc limitele și simt când sunt obosiți, simt când nu mai sunt productivi. Astfel, aceștia au învățat să ia pauze mai fără să se panicheze de lipsa de timp.

Refuzul – ce refuzăm? Refuzăm să ne implicăm în proiectele celorlalți, să ajutăm. E bine să fii și oarecum egoist, altfel, muncind pentru alții, nu vei mai avea timp pentru ale tale.

Limitele – oamenii foarte productivi nu se suprasolicită. Aceștia își cunosc limitele și nu le forțează decât în cazuri extrem de rare. E foarte important acest aspect.

Reply