Cât de dificil e să tranzacționezi Bitcoin în România?

Povesteam într-un articol mai demult faptul că în urmă cu vreo 5-6 ani am fost nevoit să trec prin Furcile Caudine pentru a scăpa de 8 Bitcoin, la noi în țară. La vremea respectivă existau site-uri de tranzacții internaționale, dar necunoscând limba, nu m-am descurcat. Am reușit să-i vând numai prin intermediul unei alte persoane, tot român. Evident, acum îmi pare rău că am vândut la vremea respectivă, Bitcoin a avut momente când a valorat aproape 20 de mii de dolari. Eu i-am dat cu $8.

Dar oare vremurile s-au mai schimbat de atunci? Au mai apărut și pe la noi site-uri de tranzacționare pentru monede virtuale? Timpul a trecut și pe piață nu mai e doar Bitcoin. În acest moment sunt aproape 3000 cripto monede, care mai de care mai interesante, mai capabile să-ți aducă un profit frumușel. Există site-uri precum CryptoCoin.pro care vă stau la dispoziție cu intermediere de monede virtuale, în special Bitcoin și Ether, foarte transparente și în limba română.

Acum e mai simplu ca niciodată să cumperi Bitcoin sau orice altă monedă virtuală. Ai la dispoziție atât site-uri românești de specialitate cât și foarte multă informație gratuită online. Tot ce trebuie să faci tu ca investitor este să te informezi strașnic în legătură cu toate monedele pe care vrei să le tranzacționezi și apoi să-ți faci un cont pe un site specific precum CryptoCoin.pro. Astăzi, spre deosebire cu ce se întâmpla în urmă cu 5-6 ani, tranzacționarea cryptocoin este floare la ureche.

Partea bună este că nu ai nevoie de foarte mulți bani pentru a intra în această aventură. Nu trebuie să cumperi neapărat 1 BTC, monedă care acum valorează undeva la 8560 de euro. Poți să cumperi și sume mai mici, genul de 100 de euro. Trebuie să fii însă conștient de faptul că în lumea tranzacțiilor, câștigurile sunt direct proporționale cu investițiile. Cu cât o să investești mai mult cu atât vei câștiga mai mult. Riscurile? Ele exista ca pe oricare altă platformă de investiții. Ideea e că atât timp cât ești un om foarte bine informat, reduci riscurile destul de mult.

Reply