3 lucruri pe care psihologul tău vrea să le știi despre problemele tale sexuale

Deși în România oamenii nu prea mere la psiholog, cu atât mai mult pentru a vorbi despre probleme sexuale, în străinătate cuplurile apelează destul de des la un terapeut sexual. Cu toate acestea, chiar dacă suntem români, sunt câteva lucruri pe care orice psiholog ar vrea ca tu să le știi în cazul în care ai o problemă cu viața sexuală. Iată care sunt acestea.

3 lucruri pe care psihologul tău vrea să le știi despre problemele tale sexuale

  1. E posibil să existe o problemă medicală pentru disfuncția ta – terapia disfuncțiilor sexuale poate ajuta în multe cazuri, însă e posibil ca uneori să fie nevoie de intervenție medicală. „Multe cupluri nu realizează faptul că lipsa de dorință sexuală poate avea la bază o problemă de sănătate” spune Pepper Schwartz, profesor de sociologie la Universitatea din Washington, autor a 22 de cărți.
  2. Comunicarea este cheia către o viață sexuală sănătoasă – atunci când vine vorba despre împărtășirea problemelor sexuale cu cei din jur, nu prea avem curaj. „A discuta despre sex e la fel de important ca a face sex. Te poate ajuta să-ți înțelegi mai bine partenera și astfel să reușești să o satisfaci ca la carte” spune Shannon Chavez, psiholog sexual în Beverly Hills.
  3. E OK să fii atras din punct de vedere sexual de alte persoane – atracția fizică apare chiar dacă ești căsătorit și-ți iubești nevasta. „Chiar dacă-ți iei un angajament, nu renunți la gusturi, la dorința care ne face să ne simțim atrași de anumite tipare feminine.” Spune Shadeen Francis, terapeut familial specializat în terapie sexuală.

Reply