Mai sărbătorește cineva Dragobetele?

Pe data de 24 februarie românii ar trebui să sărbătorească Dragobetele, însă mai este cineva interesat de acest eveniment din moment ce Valentine’s Day a acaparat parcă întreaga planetă? Dragobetele este sărbătoarea dragostei și a iubirii în România, o tradiție la care se pare că renunțăm încet în favoarea uneia împrumutate de peste hotare. Așadar, mai contează pentru cineva?

Ideea e în felul următor: fiecare generație are niște sărbători specifice. Ele se mai schimbă din când în când, pe măsură ce societatea se dezvoltă. Părinții și bunii noștri sărbătoreau ziua iubirii și a dragostei de Dragobete, așa era pe atunci. Astăzi deși unii încă mai păstrează tradiția, tinerii se bucură mai mult de Valentine’s Day. E ceva normal, schimbul de generație trebuie să se facă cumva.

Dragobetele va rămâne cel mai probabil o amintire pentru cei mai în vârstă. Globalizarea ne obligă oarecum pe noi cei tineri să ne adaptăm trendurilor mondiale. Într-un fel, nu-i niciun deranj. E doar o dată în calendar. Cei care cred că dispare sărbătoarea dragostei pot să stea liniștiți. A, că dispar tradițiile vechi pe care le aveam noi de Dragobete? Asta e altceva.

Voi mai sărbătoriți Dragobetele? Lăsați-mi scris în comentarii dacă mai sunteți interesați de tradiții sau nu. De asemenea, odată cu răspunsul vostru lăsați și vârsta. Ca să ne facem și noi o idee despre cei care mai păstrează încă tradiția. Mai sunt 3 zile până la acea sărbătoare așa că aveți timp să lăsați un răspuns. de asemenea, sunt curios dacă știe cineva de unde vine numele de Dragobete?

Reply