Glazura oglindă îți dă bătăi de cap? Află cum te poți perfecționa în bucătărie

Nu toți ne-am născut cu bucătăria în sânge, asta e clar. Cu toate acestea, multi dintre noi am dezvoltat o pasiune în acest sens iar în momentul în care prindem un pic de timp liber, ne repezim în camera gastronomică pentru a testa diferite rețete ori pentru a ne perfecționa stilul. Evident, la unele lucruri ne pricepem mai bine, la altele mai puțin, doar nu suntem bucătari profesioniști. Din fericire, există o cale prin intermediul căreia putem deveni din ce în ce mai buni: exercițiul.

Dar exercițiul nu se va transforma în evoluție dacă nu deținem și elementul complementar numit informație. Cu cât vom avea acces la mai multă informație culinară, cu atât vom reuși să ne perfecționăm în bucătărie și să aducem la iveală niște farfurii demne de Master Chef. Această informație nu e dificil de procurat, să fim serioși, trăim în secolul vitezei, caracterizat prin abundența de informație disponibilă oricui, la tot pasul, prin intermediul internetului.

Cu toții avem câte un smartphone/tabletă/laptop/calculator prin intermediul cărora putem avea acces rapid la cele mai interesante rețete, care mai de care mai bine explicate, mai detaliate, rețete care ne vor ajuta să preparăm savuros absolut orice fel de mâncare. Există online exagerat de multe site-uri de rețete prin intermediul cărora veți avea acces la cele mai detaliate informații capabile să vă aducă în prim plan succesul în bucătărie. Evident, e nevoie și de muncă, de exercițiu.

Unul dintre cele mai bune exemple de preparat foarte dificil de executat dacă nu ai toate informațiile necesară este glazura oglindă. Cred că mulți dintre dumneavoastră ați încercat măcar o dată o asemenea glazură turnată peste prăjitura preferată și ați constatat că nu vă iese chiar ca-n reviste. Acesta este cel mai bun indiciu că aveți nevoie de o rețetă complexă care să vă învețe cap coadă, cu lux de amănunte, cum se face glazura cu pricina. Lucrurile devin destul de simple apoi…

În momentul în care ați găsit o rețetă complexă, ați testat-o o dată, ați văzut progrese, ați mai făcut-o încă o dată peste câteva zile, apoi iar și iar și iar, veți vedea că în scurt timp veți ajunge la perfecțiune. Bucătăria în sine este o artă iar cei care o tratează în acest mod sigur se vor perfecționa în timp. Nu există altă metodă de a deveni bun în bucătărie în afară de exercițiu. Cei mai buni bucătari din lume au reușit cu 1% inspirație și 99% transpirație. Cine are pasiune, va reuși.

Ideea e destul de simplă: glazura oglindă nu trebuie să dea nimănui bătăi de cap. De fapt, niciun fel de mâncare, nicio prăjitură nu trebuie să vă inspire teamă. Atât timp cât vă place ceea ce faceți, atât timp cât aveți o pasiune pentru bucătărie, atât timp cât sunteți dispuși să vă căutați toate informațiile necesare pe net, atât timp cât sunteți dispuși să munciți foarte mult, nu trebuie să vă îndoiți niciodată de faptul că nu vor exista și rezultate. Mare atenție la acest aspect.

 

Reply