Singura modalitate de a ieși cu succes dintr-un moment stânjenitor

Cu toții am fost puși de multe ori în fața unor situații stânjenitoare. Nu are importanță natura situației, important este modul în care „te scoți”. Există un mod, singurul mod în care poți scăpa de rușine, este vorba despre un studiu destul de interesant al lui Joshua W. Clegg, profesor asociat la Colegiul de Psihologie John Jay. „Evitarea unui răspuns imediat este asociat cu sporirea efectelor în conștiința socială, pe când un răspuns direct este asociat cu restabilirea confortului anterior”.

Acesta mai notează faptul că e bine să ai ceva de spus amuzant imediat după ce și situația apare. De asemenea, faptul că iei situația în piept imediat, te face să realizezi că dracul nu e atât de negru cum pare. La un moment dat chiar o să ai tendința să râzi de întâmplare, o să ți se pară amuzantă.

Oricum, trebuie să fii conștient de faptul că a te simții stânjenit e ceva absolut normal. E prețul pe care-l plătim pentru că suntem neîndemânatici, imperfecți, umani. În momentul în care admiți că ești om și imperfect, la fel ca toți ceilalți din jurul tău, nu-ți mai pasă de rușinea momentului. Suntem conștienți de faptul că ne-am dat toată silința ca să facem lucrurile cum trebuie.

Reply