Părinții tăi pot trăi mai mult dacă păstrezi contactul cu ei

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, alegem să prioritizăm relațiile. Ne însurăm, ne mutăm cu soția, iar părinții noștri rămân oarecum în spate. Pe măsură ce ne îndepărtăm fizic de părinți, e clar că-i vom vizita mai rar, iar de sunat, de asemenea, la fel de rar.

Avem o nouă familie de care trebuie să avem grijă. Ei bine, potrivit unui studiu, această îndepărtare de părinți poate să aibă un impact real asupra stării lor de sănătate. Studiul a fost efectuat de către cercetătorii de la Universitatea California – San Francisco. Aceștia au urmărit 1600 de seniori, cu vârsta medie de 71 de ani, timp de 6 ani, evaluând singurătatea, declinul funcțiilor și decesele.

Astfel, se pare că 23% dintre subiecții singuri au decedat în acești 6 ani. Au decedat și cei care aveau companie, dar doar în procent de 14%. Cercetătorii au mai descoperit faptul că 43% dintre adulții de peste 60 de ani se simt izolați. Concluzia: singurătatea joacă un rol uriaș în suferința umană, în special în cazul bătrânilor. Poate duce la probleme medicale precum depresia, boli cardiovasculare, etc. așadar, nu vă uitați părinții, niciodată.

Reply