Golăneala de 2 lei nu-ți va folosi niciodată la nimic

Degeaba stai la tocat de semințe pe la scara blocului până la 3 dimineața. Nu-ți va folosi niciodată la nimic. Eu unul sunt curios dacă vreunul dintre tinerii ăștia care preferă golăneala de 2 lei pe la scara blocurilor din România realizează măcar o secundă faptul că timpul trece iar ei pierd un start foarte important în viață. Dacă acum, când ești tânăr nu te lupți pentru a-ți crea un viitor, pentru a învăța o meserie, pentru a te perfecționa profesional, când anume o vei face? La 30 de ani când o să ai familie și copil și vei fi condamnat la joburi de rahat din care nu vei mai putea evada niciodată?

Sau poate vrei să faci și tu parte din Diaspora, din acei tineri care își lasă familiile în România și se duc la muncă în străinătate, pentru a le putea întreține. E prea mare compromisul și din păcate totul pleacă de la lipsa de educație. E logic că dacă preferi golăneala de 2 lei, va veni un moment în care va interveni maturitatea. Nu o să stai toată viața la scara blocului să spargi semințe, să faci covor de coji pe jos. O să vină momentul în care o să fii un om matur și atunci, ce o să faci? E păcat ce se întâmplă, e păcat pentru că acesta este viitorul tineret al României: niște tineri fără viitor.

Schimbă-te acum, până nu e prea târziu. Timpul e precum o lumânare care arde și care se topește și din care la un moment dat, nu mai rămâne nimic. Din ceara rămasă nu se mai poate face nimic…

Reply