GHID de supraviețuire după divorț

Divorțul – un episod foarte trist din viața oamenilor. Ei bine, nu trebuie să fie un capăt de lume. Viața merge înainte, cu sau fără prea multe cuvinte, cu sau fără un partener alături timp de zeci de ani. Cei care au trecut printr-un divorț, cunosc probabil faptul că sentimentul e sfâșietor, dar și faptul că POATE FI DEPĂȘIT. Astfel, în cele ce urmează vom trasa câteva idei legate de acest subiect, sub forma unui ghid de supraviețuire după divorț care sunt sigur că ca ajuta multă lume.

GHID de supraviețuire după divorț

  1. Axează-te pe motive. Foarte multă lume divorțează din motive bizare dar asta contează mai puțin. Ca să nu te mai macine gândurile chinuitoare dacă alegerea aceasta a fost cea potrivită, notează într-un carnețel motivele principale pentru care ai divorțat și gândește-te la ele.
  2. Iartă-ți fosta. Din punct de vedere psihologic, cu cât reușești să ierți mai rapid pe cineva care a greșit, indiferent de nivel, cu atât vei reuși să fii mai împăcat cu tine și să îți vezi de viață mai departe. Știu că este dificil și că după divorț există oameni care nu se iartă niciodată, dar e mai bine să o faci.
  3. Nu te axa pe viața fostei. Știu că mulți ani profilurile de Facebook sunt verificate reciproc de cei care divorțează. Din păcate, acest lucru nu te va ajuta la nimic. Încearcă pe cât posibil să îți vezi de viața ta fără să te mai intereseze viața fostei neveste. Axează-te mai bine pe viața ta.
  4. Nu amesteca pe cei mici. Dacă din păcate din relația voastră au rezultat și copii, nu-i chinuiți cu certurile. Ei suferă cel mai mult. Nu are rost să te cerți cu fosta pentru copil, să-l transformi într-o armă de răzbunare sau ceva de genul. Trebuie să se facă așa cum scrie la lege.

Reply