Femeia pe TIR. De ce nu?

Merg pe stradă și observ din ce în ce mai multe femei, de toate vârstele la volanul camionului de ȘCOALĂ. Se pare că meseria de șofer de camion începe să fie dorită și se sexul frumos, care arată prin intermediul acestui gest faptul că nu mai e atât de slab cum se spunea odată.

Femeia modernă are aceleași drepturi cu bărbatul și e normal să fie așa. Femeia modernă poate și vrea să lucreze în condiții dificile atât timp cât dorește independență. Meseria de șofer autocamioane și mașini de mare tonaj nu e deloc simplă. Absolut deloc.

Și știu, mulți dintre voi veți spune că ele de fapt nu vor conduce cine știe ce, că va merge bărbatul pe cardul ei tahograf. Era cândva o practică dar vremurile s-au schimbat. Nu mai merge șmecheria asta pur românească, descoperită de cei care au plecat pe camioane în perioada 2005-2010.

Femeia modernă poate să lucreze pe TIR cot la cot cu bărbatul. De ce să nu poată? Atât timp cât există dorință, nimic nu te poate opri. Plus că în ziua de azi, transporturile cu camioanele s-au simplificat destul de mult. Nu prea mai ești nevoit să tragi de paleți și chestii de genul.

Nu trebuie să fim misogini, să spunem că locul femeii este la cratiță și așa mai departe. Știu că pe net circulă multe filmulețe cu femei care sunt antitalent la volan, dar per total, femeile nu sunt chiar așa. Pe net ajung doar câteva cazuri ce devin viral și care apoi devin subiect de prejudecată.

De ce să nu lucreze ș femeia pe TIR? Atât timp cât nu e vorba despre o muncă fizică foarte grea, eu unul cred că s-ar descurca de minune, uneori poate chiar mai bine decât un bărbat.

One Response - Add Comment

Reply