Despre copii, sexualitate și internet

Știm cu toții faptul că în ultimii 10-15 ani, copiii își încep viața sexuală pe la vreo 11-12 ani. Evident, nu toți, dar să nu ne ascundem după deget. Probabil că mulți dintre voi vă puneți o întrebare destul de simplă: de ce se întâmplă acest lucru? Iar cel mai apropiat răspuns care satisface oarecum armate de părinți este internetul. Foarte mulți tineri părinți dau vina pe internet, că acolo lucrurile scapă de sub control și că astfel, copiii ajung să aibă acces la fel de fel de filme XXX și chestii de genul.

Da, noi, generațiile 80-90 aveam obiceiul să ne jucăm cu mașinuțele și cu păpușile (fetele) până târziu, 13-14 ani. Habar nu aveam despre sex pentru că nu era promovat nicăieri. Atunci nu existau telefoane inteligente, nu existau tablete, nu existau calculatoare, laptopuri sau internet. Și din fericire pentru noi, mai exista o barieră ce ne oprea din derivă: părinții. Parcă atunci părinții erau mult mai stricți, mult mai interesați de educația copiilor lor.

Astăzi, părinții dau vina pe internet atunci când vine vorba despre sexualitate, despre o proastă educație primită de către copii, dar uită că și ei au o parte din vină. Foarte mulți părinți moderni nu discută despre sex, nu există o educație sexuală în familie încă de la cele mai fragede vârste (11-12 ani). Sexul este încă un subiect TABU iar părinții moderni preferă să dea vina pe internet în loc să ia taurul de coarbe și să-și educe copiii așa cum scrie la carte. Nu internetul e de vină, internetul e doar o sursă de informare pentru niște copii cu lacune, cu sete de cunoaștere, cu curiozități.

Reply