Cum să câștigi o ceartă cu cineva care „are întotdeauna dreptate”?

E destul de dificil să discuți cu cineva care e obișnuit să creadă că indiferent de situație, are întotdeauna dreptate. Din păcate, astfel de personaje sunt întâlnite la tot pasul în România și sincer să fiu, nu mulți sunt cei care știu cum să abordeze o discuție în contradictoriu. Ei bine, în cele ce urmează vom trece în revistă câteva sfaturi simple care vă vor ajuta destul de mult să țineți piept unei persoane care are întotdeauna dreptate.

Cum să câștigi o ceartă cu cineva care „are întotdeauna dreptate”

  1. Menține-ți punctul de vedere dar rămâi calm. Nu trebuie să te enervezi deși sunt convins că o să consideri acest lucru misiune imposibilă. E important să te simți încrezător în ceea ce spui dar în același timp, nu trebuie să lași emoțiile să-și facă de cap. Aceste emoții vor fi interpretate drept o slăbiciune de cel cu care discuți. De obicei, oamenii care au impresia că au mereu dreptate se consideră foarte raționali. Dacă nu te enervezi și-ți menții calmul ai câștigat din start.
  2. Demonstrează tot ceea ce susții. Cel cu care discuți în contradictoriu ca avea în vedere să-ți anuleze fiecare argument, așa că fii pregătit să le susții cu dovezi.
  3. Prezintă fapte, nu opinii. Opiniile sunt bune dar din păcate nu sunt o „armă” puternică în caz de conflict. Faptele însă pot schimba complet problema. Faptele clare nu pot fi contrazise.
  4. Evită sarcasmul. Sarcasmul este uneori considerat drept cea mai joasă formă de umor, multă lume îl consideră chiar o insultă. E bine să-l eviți, nu-ți va aduce nimic bun și nu are nicio legătură cu cazul tău. La final când vei câștiga te vei simți mult mai ok decât dacă ai fi făcut mișto cu sarcasm.

Reply