Bărbatul de tip muiere

Lumea s-a schimbat, cum bine zicea Cheloo în piesa lui. Femeile încep să deprindă tot mai mult din atitudinea bărbatului, bărbatul începe să deprindă tot mai mult din atitudinea femeilor. Dacă femeile devin tot mai băiețoase, doresc suficient de multă independență astfel încât să dorească meserii dure precum cea de șofer de TIR, bărbații devin tot mai moi. Sunt atât de preocupați de propria imagine, de modul în care se îmbracă, încât mâine poimâine te-ai aștepta să poarte și fuste.

Bărbatul de tip muiere e mereu epilat, mereu parfumat, mereu pensat, mereu cu freza făcută. De multe ori mă întreb ce fel de meserii au acești bărbați, că e destul de greu să ai un job zilnic și să ai timp să te aranjezi atât de bine. Cine știe, ori fac parte din acea categorie de tineri care stau pe spinarea părinților până la adânci bătrâneți, ori au descoperit o sursă de venit printr-o meserie necunoscută. Să nu fie cumva cea mai veche meserie din lume, că dacă tot au devenit aproape muieri, ne așteptăm la orice, nu? Bărbatul de tip muiere devine din ce în ce mai răspândit în România, într-o societate care se axează pe cultul frumosului și pe prejudecată.

În România nu te bagă nimeni în seamă dacă nu ești un om frumos. De la obținerea unui loc de muncă până la ieșitul în oraș cu o femeie. Nimeni nu mai pare a fi interesat de modul de gândire. Despre suflet, ce să mai zic, a rămas un fel de concept de care doar cei mai bătrâni își mai aduc aminte. Trăim niște vremuri destul de ciudate care sper să se schimbe, să revină cumva totul la normal și să ne trezim din acest coșmar, cu bărbați de tip muiere peste tot.

Reply