6 vitamine și ierburi care pot crește pofta de sex

Știm cu toții cum e cu pofta de sex. Vine, pleacă, după cum vrea ea, indiferent că suntem bărbați sau femei. Grijile de zi cu zi, problemele cu care ne confruntăm ne pot alunga pofta de sex dar nu disperați. Totul se reglează din alimentație. În cele ce urmează veți vedea 9 vitamine și ierburi care vă pot crește libidoul simplu, fără să fiți nevoiți să vă dați peste cap să faceți rost de ele.

6 vitamine și ierburi care pot crește pofta de sex

  1. Vitamina B – lipsa libidoului este asemănată de obicei cu lipsa vitaminei B din organism pentru că lipsește energia. Suplimentele pot ajuta, dar această vitamină se găsește și în carne, ouă, vegetale.
  2. Antioxidanți – este vorba despre vitaminele A și E care cresc nivelul de energie, îmbunătățesc circulația și ajută la regenerarea celulară. Se pot lua din fructe, legume, nuci, etc.
  3. Zincul – zincul este considerat de mulți un afrodiziac așa că e clar faptul că dacă lipsește din organism, o să apară și lipsa poftei de sex. Fructele de mare sunt bogate în zinc.
  4. Seleniu – poate fi asimilat natural din nuci, carne, ton și cereale. Aici ar fi de menționat că nu trebuie să existe supradoze, prea mult seleniu va da naștere reacțiilor adverse.
  5. Acizi grași Omega3 – uleiul de pește este de departe cea mai bogată sursă de Omega 3. Acesta are legătură și cu combaterea depresiei alături de îmbunătățirea circulației.
  6. Ginsengul – de sute, mii de ani ginsengul a fost un afrodiziac natural pentru chinezi. De asemenea, este folosit cu succes în tratarea disfuncțiilor erectile.

Reply