Unde poți face o electroencefalogramă în București?

Din păcate, sistemul sanitar este la pământ în România și asta nu de ieri de azi, ci de zeci de ani. Din multe motive cinice (precum furtul), nimeni nu a avut interesul să facă ceva în acest sens.

De ce ar face până la urmă din moment ce există beneficii, nu? Problema e că cetățenii deși plătesc asigurări de sănătate colosale comparativ cu veniturile lor (25% din venituri), nu beneficiază de aproape nimic gratuit în momentul în care ajung pe mâna medicilor.

Știm cu toți faptul că plicul trebuie pus în buzunarul medicului (altfel nu se uită la tine) și medicamentele trebuie cumpărate în marea lor majoritate (spitalele nu au stocuri suficiente niciodată).

Și problemele nu se opresc aici. Spitalele așa cum sunt, nu au aparatură modernă. Nu prea ai de exemplu unde să faci o electroencefalogramă, un RMN, nu ai unde să faci o analiză de calitate și așa mai departe. Cetățenii sunt nevoiți să-și caute sănătatea în altă parte, în mediul privat.

Bine, acest aspect nu e chiar rău pentru că la privat ai parte de medici mai buni, care nu așteaptă niciun plic. Și oricum cât pui în plic să te duci la stat, mai bine cumperi servicii medicale private și ai rezolvat problema. Apropo de electroencefalogramă, vezi aici prețul unui EEG, să-ți faci o idee despre costuri, care nu sunt atât de mari. Părere mea este că acești bani i-ai fi cheltuit oricum și la stat, dacă nu chiar ai fi depășit un pic costurile.

Neuroaxis este clinica din București care se poate ocupa de o electroencefalogramă de calitate, în cazul în care mai mult ca sigur nu veți găsi nici gratuit, nici compensat, această investigație prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Dacă ai nevoie de asemenea servicii cel mai bine este să mergi să faci investigațiile la cei care știi sigur că se descurcă, indiferent de costuri.

Până aștepți tu să-ți vină gratuitate de la stat (gratuitate și nu prea), lucrurile se pot agrava și nu cred că-ți dorești acest lucru. Găsești să faci un EEG la preț bun fără să mai aștepți intervenția unui stat care pare să nu țină niciodată cu cetățeanul.

Reply