Aduc banii fericirea? Iată ce spun cercetătorii

Se spune că banii nu aduc fericirea, însă atunci când îi faci în cantități importante, te cam simți fericit. Așa spune și un studiu recent despre care vom discuta și noi în cele ce urmează.

Cercetătorii de la Universitatea din California (Irvine) au realizat faptul că există o strânsă legătură între cantitatea de bani pe care o produci și sentimentul de fericire.

Cei care câștigă mai mult au parte de emoții pozitive și astfel sunt percepuți de cei din jur drept niște oameni mai fericiți. Studiul cu pricina a fost postat în revista Emotion.

Studiile făcute înainte pe această temă au scos în evidență faptul că diferitele clase sociale te orientează mai mult către propria persoană decât către ceilalți.

Astfel, cercetătorii  Paul K. Piff și  Jake Moskowitz au interogat 1519 adulți  cu vârste cuprinse între 24 și 93 de ani. Cei doi au ținut evidența veniturilor fiecăruia și au fost foarte atenți la modul în care fiecare participant la test au simțit 7 emoții despre care se spune că ar sublinia fericirea: amuzamentul, venerația, compasiunea, mulțumirea, entuziasmul, dragostea și mândria.

Cei doi cercetători au aflat faptul că un venit mai mare este asociat cu o fericire bazată pe mulțumire, mândrie și amuzament, toate învârtindu-se doar în jurul persoanei în cauză.

Un venit modest a fost asociat cu fericirea orientată spre ceilalți prin intermediul compasiunii, dragostei și venerării.

Reply