Divorțezi? Iată cum poți comunica corect acest lucru copiilor

Cele mai dificile divorțuri sunt acelea în care sunt implicați și copii. Din păcate, în România se ajunge tot mai des la divorț după ani buni de căsnicie, din cauze pe care nu le vom dezbate în cele ce urmează. Vom discuta totuși despre cum poți comunica copiilor acest eveniment care va rămâne unul marcant în viețile lor: vor fi nevoiți să-și vadă foarte rar unul dintre părinți.

În primul rând, cel mai bine e să-i anunți după ce s-au finalizat oarecum formalitățile. Una dintre cele mai mari greșeli pe care părinții aflați la divorț o fac este să-și anunțe copiii prea din timp. De asemenea, „vestea cea mare” ar trebui dată dacă se poate în prezența ambilor părinți, cu toate că este dificil. Cele mai multe divorțuri se lasă cu certuri și cu lipsa dorinței de comunicare în ceea ce privește copilul. Ba mai mult, pentru mulți părinți copilul devine obiect de război, ceea ce nu poate fi decât groaznic. De asemenea, dacă aveți mai mulți copii, e recomandat să-i strângeți pe toți laolaltă și să le spuneți tuturor în același timp, nu e bine ca unul dintre ei să fie nevoit să păstreze un secret.

După ce ați dat această veste dureroasă copiilor, care deși nu înțeleg exact ce se întâmplă, simt că e ceva de rău, ar trebui să-i supravegheați în de-aproape. Cel mai recomandat ar fi să mergeți cu ei la un psiholog care să se asigure că trec prin această fază fără probleme, pentru că pot apărea depresiile, anxietatea, notele proaste la școală, atașamentul față de anturaje ciudate și deloc benefice, etc. Dacă aceștia au o vârstă mai apropiată de adolescență mare atenție , e posibil să fie atrași de alcool și droguri.

Reply