Gelul cu Aloe Vera – cam scump la vedere prin magazine

Industria cosmetică e bezmetică. Cel puțin în România. Nu cred că există vreo țară în lumea asta care să ne facă la multitudinea de mărci și branduri pe parte de cosmetice. Hipermarketurile au raioane întregi de creme și loțiuni, care mai de care mai ciudate, care mai de care mai celebre. Se pare că România este genul de țară în care contează foarte mult aspectul fizic, motiv pentru care frumusețea, produsele pentru înfrumusețare, produsele cosmetice se vând în cantități industriale.

Din păcate, foarte multe magazine sunt sărace în produse cosmetice de calitate. De ce? Pentru că acesta este specificul țării. Oamenii nu vor calitate, ei vor o cremă care să le rezolve problema de aspect de exemplu, nu una care să stăpânească de fapt cauza apariției problemelor. Săptămâna trecută am mers la pas prin câteva hipermarketuri din oraș și am constatat de fapt ce vă povestesc acum în acest articol, lipsesc cosmeticele de calitate. Am să vă explic imediat despre ce este vorba.

Lipsesc cu desăvârșire cosmeticele pe bază de Aloe, Aloe Vera. Am dorit să cumpăr un gel cu Aloe Vera pentru că deși sunt băiat, am pielea foarte sensibilă iar în ultimele zile am lucrat intens la renovarea casei. Aveam nevoie de un adjuvant natural al pielii care să o stopeze din deteriorare. Nu mică mi-a fost mirarea atunci când am văzut că nu prea am de unde să aleg. Magazinele sunt pline de creme anti rid, sunt pline de creme de noapte, de creme care promit stoparea procesului de îmbătrânire, dar foarte puține creme și/sau geluri cu Aloe Vera de exemplu.

După cum știm, beneficiile Aloe Vera sunt multe la număr, este una dintre puținele plante din lume care au doar beneficii asupra organismului, nu deranjează cu absolut nimic. Gelurile cu Aloe sunt foarte bune pentru tenurile sensibile și uscate natural sau artificial de praf, așa că am zis să-mi cumpăr și eu unul. Ei bine, nu am avut de unde. Am fost nevoit să fac comandă pe internet în magazine naturiste precum bioportal.ro, specializate în asemenea produse. Cam ciudată această industrie a cosmeticelor în România, sunt curios care este părerea femeilor.

Reply