Lucrul pe care NU ar trebui să-l spui niciodată partenerei atunci când este supărată

Îți dai seama rapid când iubita vine acasă și este supărată. Nu te bagă în seamă așa de mult cum o făcea în mod normal. Este logic să te interesezi ce s-a întâmplat dar mare grijă, nu trebuie să insiști dacă nu este cazul, sau momentul. De multe ori, această presiune suplimentară nu este deloc binevenită și o să reușești să o superi și mai tare. Și trebuie să te gândești și la altă chestie.

Poate ea nu are nevoie de ajutor ca să rezolve această problemă. Știu că tu, de fapt orice bărbat vrea să ajute cea mai importantă femeie din viața lui, însă uneori e bine să lași lucrurile așa cum sunt. Femeile care recunosc faptul că au o problemă sau care lasă pe cei din jur să ajute, au tendința să se simtă vulnerabile ulterior, așa că nu e de mirare că multe caută să rezolve singure. Am mai discutat noi în trecut despre conceptul femeii independente și se pare că nu am fost departe de adevăr.

„Iubitele/soțiile noastre nu au mereu nevoie de noi pentru a-și rezolva problemele” spune expertul în relații Jane Greer pentru revista  Women’s Health. Astfel, dacă vrei ca partenera să se deschidă, încearcă să-i oferi ajutorul într-un alt mod. De exemplu o îmbrățișare o poate să o facă se simtă mult mai bine decât dacă ai veni tu cu o soluție salvatoare pentru problema ei.

Așadar, nu insista cu întrebări de genul „Ce s-a întâmplat”; „De ce nu vrei să-mi spui ce s-a întâmplat?”, în niciun caz nu trebuie să insiști dacă vezi că ea nu vrea să-ți spună, cu atât mai puțin să începi cu scenele de nervi/gelozie.

Reply