Cum poți stopa paranoia înainte să distrugi relația

Atunci când vine vorba despre relații și încredere, gelozie, dragoste, lucrurile se complică. Unii spun faptul că gelozia este cea mai pură dovadă a sentimentului de iubire dar dacă lucrurile scapă de sub control? E o linie foarte străvezie între gelozie și paranoia, între o relație de succes și una care se destramă așa că în cele ce urmează vei vedea  3 moduri în care poți stopa paranoia înainte ca lucrurile să degenereze și să constați că nu mai ai pe cine să fii gelos.

Cum poți stopa paranoia înainte să distrugi relația 

Nu-ți suna sau trimite mesaje partenerei atunci când iese în oraș cu prietenele ei – o relație trebuie să se bazeze pe încredere. Orice femeie devine nervoasă dacă vede că în loc de încredere primește zeci de apeluri sau mesaje deși nu este cazul. Păstrează distanța atunci când nu sunt motive de gelozie. Știu că e dificil, dar chestia asta îți va salva relația.

Găsește-ți ceva de lucru până când ea ajunge înapoi acasă – decât să stai îmbufnat ca un arici gândindu-te în fiecare secundă că ea  se află în club cu altcineva, nu cu prietenele ei, mai bine încerci să-ți găsești o activitate care să te țină ocupat. O să alungi paranoia din relație și o să ai și ce povesti cu iubita ta atunci când se întoarce acasă. Ea îți spune ce-a făcut cu fetele, tu ce ai făcut acasă.

Redirecționează grijile către un jurnal – e o metodă terapeutică de a-ți nota îngrijorările în jurnal pentru a devia gândurile negative. Doctorul psiholog Kim Chronister din Los Angeles sugerează că pentru a alunga paranoia, trebuie să petreci zilnic doar 20 de minute făcându-și griji, pe care să le notezi apoi într-un jurnal. Apoi, trebuie să petreci tot 20 de minute în care să repeți „Am încredere în partenera mea” sau „Pot să fiu liniștit indiferent ce se petrece cu partenera mea”.

Reply