Motivul psihologic pentru care oamenii plâng după ce fac sex

Potrivit unui studiu publicat în revista Sexual Medicine din 2015, a plânge după sex e ceva mult mai răspândit în societate decât am crede noi. Acest studiu a aflat faptul că 46% dintre cei intervievați au suferit după sex măcar o dată, în timp ce 5% mai aveau puțin și se tăvăleau pe jos.

Ian Kerner, terapeut pe problem sexuale a discutat această problemă pentru revista Health și a spus destul de clar faptul că această problemă are la bază o dereglare de chimicale.

„În special pentru femei, sexul și orgasmul eliberează un hormon care facilitează atașamentul și conexiunea” spune Kerner. Dar, atunci când apar partidele sexuale aleatorii sau sexul cu un partener care te-a supărat, poate să existe o deconectare între chimicalele  care semnalează atașamentul și realitatea trecătoare a situației. „În timpul sexului, te simți grozav dar după, realizezi că nu mai ești conectat de acel partener și ești furios în continuare” explică Kerner. În plus, articolul din Health mai spune că plânsul după sex reflectă o problemă mult mai gravă în relație și se recomandă mersul la psiholog sexual.

Reply