Ochii nu sunt doar oglinda sufletului. Sunt vina atracției infidele

Culoarea ochilor e mai mult decât un pigment moștenit genetic. Aceasta poate să îți deslușească un mister destul de interesant: care sunt tipurile de persoane de care te simți cel mai atras.

Prin intermediul unui studiu publicat în bioRxiv, Lisa DeBruine de la Universitatea din Glasgow, alături de colegii ei au descoperit faptul că bărbații tind să aibă amante cu aceeași culoare în ochi precum nevestele. Destul de ciudat, nu? Pentru a testa modul în care culoare ochilor poate să atragă pe cineva, studiul a recrutat 300 de oameni heterosexuali și homosexuali, bărbați și femei.

S-au notat cu atenție culorile ochilor lor, atât individual cât și al partenerilor.  Apoi, cercetătorii au categorisit om răspuns subiect alb – pentru ochi căprui, albastru-verzui și gri, și negru pentru ochi negri, căprui închis și căprui deschis. Per total, femeile heterosexuale și bărbații gay au de două ori mai multe șanse să aibă amanți cu ochi asemănători taților.

Bărbații heterosexuali și femeile gay pe altă parte, aveau de 2.5 ori mai multe șanse să aibă amanți cu ochi care se potrivesc cu ai mamelor. DeBruine alături de colegii cred faptul că cei mici, copiii, își determină preferințele sexuale în funcție de genul de care părinții sunt atrași.

Reply