Cum te desparți de cineva și dai vestea astfel încât să doară mai puțin?

Despărțirea nu este niciodată un proces lipsit de durere și dacă treci prin așa ceva, mai mult ca sigur nu faci lucrurile cum trebuie. Din fericire, ai control asupra acestui proces potrivit unui nou studiu publicat în Men’s Health, venit de la Brigham Young University și University of South Alabama. Se pare că există o cale de a scăpa de o despărțire fără să șifonezi prea tare persoana de cate te desparți.

Studiul s-a bazat pe adunarea informațiilor de la 145 de participanți care treceau printr-o despărțire. Aceștia au fost rugați să scrie pe o foaie mesajul de despărțire pe care l-au lăsat, analizându-se aspecte ce țin de claritate, direcție. Claritatea și direcția sunt două aspecte oarecum mai importante decât modul în care a fost livrată vestea.  Deși sinceritatea este ce mai bună cale pentru a rupe o relație, tot e nevoie ce un pic de „încălzire” înainte de livrarea veștii.

„Un ne despărțim ar putea fi prea direct. Dacă vrei să livrezi vestea mai ușor, trebuie să bagi la înaintare un trebuie să discutăm, astfel încât cealaltă persoană să aibă timp să proceseze informația” spune autorul principal al studiului, Alan Manning într-o conferință de presă.

Așadar, dacă te desparți de cineva, acordă timp pentru a livra informațiile importante.

Reply