2 obiceiuri existente în orice relație care sunt de fapt periculoase

Relațiile stabile sunt foarte dificil de obținut pentru că implică un grad de compatibilitate extrem de ridicat, implică fidelitate, seriozitate, afecțiune și nu în ultimul rând, respect reciproc.

Vom discuta în cele ce urmează despre niște obiceiuri foarte răspândite în orice relație dar care din păcate nu fac altceva decât să otrăvească încet și sigur conceptul de stabilitate, reducând în același timp gradul de compatibilitate până la un nivel de la care singura soluție rămâne despărțirea.

2 obiceiuri existente în orice relație care sunt de fapt periculoase

Punerea părinților mereu pe primul loc  – orice partener de viață se va simți oarecum aiurea în momentul în care simte că cel de lângă sau cea de lângă acordă mai mult timp părinților săi. Nu zic că trebuie ignorați, sau că nu trebuie ajutați dacă cumva sunt bolnavi, însă nu puține sunt relațiile de care se alege praful fix din cauza părinților. Unii părinți sunt obișnuiți să-și comande copiii deși aceștia au trecut de 30 de ani, mulți tineri trecuți de 25-30 de ani sunt încă dependenți de fusta mamei. Aceste obiceiuri de a pune mereu părinții pe primul loc sunt destul de periculoase.

Încercarea de a schimba ceva sau pe cineva  – de multe ori încercăm să schimbăm pe cei din jur, având impresia că-i ajutăm. Ei bine, nu e chiar așa. Dacă te vei strădui prea mult să-ți transformi nevasta în persoana pe care ți-o dorești cel mai mult, înseamnă că ai luat în căsătorie pe cine nu trebuie. Asta în primul rând. În al doilea rând, nu uita că tu te-ai îndrăgostit de ea așa cum este acum, cu defectele pe care le are. Dacă o vei schimba, e posibil să fie un pas periculos.

 

Reply