Meditații la matematică pentru copilul tău… De ce și mai ales unde?

Școala în ziua de azi a ajuns într-un stadiu destul de ciudat. De 27 de ani se află într-o continuă metamorfoză fără să se întrevadă oarecum finalul unei schimbări concrete. Profesorii îmbătrânesc, tinerii care intră pe băncile școlilor au alte mentalități și nu de puține ori auzim în jur că la clasă nu se face mare lucru. E clar că din pricina salariilor mici, nimeni nu mai dorește să intre în sistem, să se facă dascăl, așa că asistăm la o scădere fenomenală de capacitate în primul rând în ceea ce privește predarea la clasă. Parcă nici nu mai contează cantitatea de informație atunci când o oferi într-o manieră ce oricum nu pare interesantă pentru elevi.

Nu se poate face performanță cu metode de predare învechite, cu mentalități învechite, cu niște materii care au rămas la nivel de 1989 și care astăzi nu mai par absolut deloc interesante pentru generația smartphone. Copiii din ziua de azi au nevoie de meditații în special la limba română și matematică. Acestea sunt cele mai importante materii atât din gimnaziu cât și din liceu și faptul că au nevoie de acest plus, spune într-un fel povestea sistemului de învățământ din România. Nu înțeleg cum absolut niciunul dintre cei peste 40 de miniștri ai educației care s-au perindat pe la Guvern, nu și-au pus întrebarea aceasta: de ce au copiii nevoie de meditații?

De ce trebuie să-ți dai copilul la meditații pentru matematică?

Matematica este clar una dintre cele mai urâte materii de către elevi. De ce? Motivul este mai sus menționat… În sistemul de învățământ de stat prea puțini profesori tineri care au capacitatea de reformare a programei și a stilului de predare, mai intră. Elevii devin foarte plictisiți de această materie a cifrelor și e clar că nu o să se prindă de ei. Niciun copil nu poate să învețe ceva ce nu-i place și cred că sunteți de acord cu mine când spun că un profesor te poate face să îndrăgești sau să urăști o anumită materie. Culmea, matematica este una dintre materiile principale din școală la care al tău copil trebuie să fie bun, să ia note mari la capacitate și la bacalaureat.

Astfel, are nevoie de meditații.

Cunosc părinți care și-au dat copiii la meditații la matematică încă din clasele V-VIII. Apoi, am aflat că aceeași părinți și-au dat copiii și la cursuri limba engleză deși la fel, făceau engleza și-n școală. Mi s-a părut o abordare ciudată a părintelui modern care împinge tot mai mult copilul înspre carte, care-l suprasolicită. Am înțeles însă că nu, nu este nimic ciudat. Dacă vrei să ai un copil care chiar să știe carte, trebuie să-l dai la meditații. El nu mai poate asimila informații noi predate într-un stil cu care abia ne-am descurcat noi, generația cu cheia la gât.

Unde poți să-ți dai copilul la meditații în București?

Dacă locuiești în București, cred că centrul de meditații Capri va fi o alegere destul de bună. Aceștia oferă cursuri atât pentru limba străină cât și pentru materiile importante de la școală: română și matematică. Știu că mulți dintre voi o să fiți tentați să dați copilul la meditații tot pe la profesori despre care ați auzit că fac performanță cu cei mici în particular. Ar fi și aceasta o soluție dar fiți oarecum cu băgare de seamă.

Să nu uităm că e vorba despre metoda de predare aici și despre abordare. Dacă-ți dai copilul la un profesor care are în particular același stil ca și la clasă, nu cred că o să faci mare lucru. Copiii noștri nu sunt grei de cap, au nevoie doar de cineva care să le explice de exemplu matematica într-un mod care să corespundă cu vremurile în care trăim iar acest lucru poate fi făcut cu niște profesori moderni, pe care-i găsești la centrul de meditații Capri.

Reply