Ce griji impun casele ce se închiriază

Indiferent de spaţiul ce urmează să fie închiriat, oricine ştie că sunt aspecte de luat în considerare. Dar mai cu seamă raportat la o casă, grijile se înmulţesc. Ţine şi de suprafaţa mai mare, de preţul ce se doreşte a fi justificat şi nu în cele din urmă de nevoia de a analiza toate detaliile ce definesc spaţiul respectiv.

Experţii imobiliari de la Compari Imobiliare vin cu câteva precizări pentru cei care doresc să îşi caute opţiunile de case de inchiriat. În funcţie de oraşul dorit, de zona ţintită, în cadrul portalului lor online compariimobiliare.ro se găsesc estimările de preţ şi actualizările acestora. Aparte de opţiunile concrete, de anunţuri variate, iată şi câteva sfaturi pentru a îndeplini cu succes alegerea casei ce urmează să o închiriaţi.

Analiza zonei

De preferat să fie una ce are în apropiere locaţii de interes zilnic. Chiar dacă o veţi închiria şi nu o cumpăraţi, mutatul nu este tocmai de dorit când începeţi deja să vă obişnuiţi într-o zonă. Aşadar, analizaţi ce se află în vecinătate, în ce mod vă avantajează locaţia faţă de mijloacele de transport, precum şi cât trafic este în zonă şi ce nivel de confort veţi avea.

Dacă sunt case în vecinătate sau casa în care va doriţi să locuiţi este în zonă de apartamente, o construcţie recentă sau nu, dacă este un cartier rezidenţial, cu reputaţie bună sunt aspecte de luat în seamă de asemenea.

Verificaţi instalaţiile

Surprizele neplăcute la case mai vechi se referă la instalaţia electrică şi sanitară mai vechi. Acestea pot genera costuri, aşa că ar fi bine să ştiţi de la început la ce să vă aşteptaţi. Unii proprietari ar putea fi de acord să faceţi revizii şi reparaţii din banii aferenţi chiriilor, însă deranjul rămâne în seama dumneavoastră.

Trucuri de impresionat

Desigur că scopul este să impresionezi, aşadar se poate să rămâneţi atraşi de ideea în sine de casă şi de imaginea sa exterioară. Aşadar, în momentele în care vizionaţi casele ignoraţi luminile amplasate strategic, precum şi oglinzile, un şemineu aprins, un miros aparte care parcă te invită la relaxare. Astfel de trucuri fac ca mulţi să decidă pe loc alegerea locaţiei. Dar până atunci poate că veţi dori să analizaţi structura casei, în ce mod se păstrează căldura sau cum este podul spre exemplu, dacă acesta poate fi un spaţiu extra de depozitat.

Alegeri individuale vs. ajutorul unui agent imobiliar

Aşa cum precizează şi cei de la Compari Imobiliare, nimic nu se compară cu ajutorul celor specializaţi până la urmă. Este de preferat să mergeţi pe mâna unui agent imobiliar încă din primele faze de cercetare ale unei case ce urmează să o închiriaţi. În primul rând, dacă este să ne raportăm la portalul celor de la Compari Imobiliare, este o sursă vastă de anunţuri din care să alegeţi. În al doilea rând, un agent imobiliar va şti pe ce să mizeze pentru a descoperi punctele slabe ale unei case.

Nu în ultimul rând, un agent imobiliar vă va sfătui înţelept să alegeţi o variantă de închiriere ce implică un contract ce vă protejează intimitatea ca şi chiriaş. De asemenea, în funcţie de aspectele personalizate ale situaţiei, puteţi specifica în contract modul de colaborare cu proprietarul.

Reply