Obiceiul de 30 de secunde care îți poate îmbunătăți simțitor relația

După ce trece acea perioadă în care ești înnebunit de prezența ei, după ani buni de relație, nu e nimic în neregulă dacă apare monotonia. Există multe modalități de a reaprinde scânteia pasiunii în relație dar dintre toate, unul iese în evidență cel mai tare.

„Ceea ce foarte mulți tineri nu realizează este faptul că lucrurile la care se uită nu au legătură cu ceea ce ei văd de fapt. Creierul nostru are o capacitate limitată de a fi atent, ceea ce înseamnă că se poate concentra doar asupra câtorva lucruri în același timp. În momentul în care în mintea noastră apare o preocupare, începi să pierzi din vedere ceea ce se petrece în jurul tău” psh. Jennice Vilhauer.

Chiar dacă nicio relație nu este perfectă, concentrarea pe negativism poate să afecteze capacitatea de a vedea lucrurile pozitive și viceversa. Soluția psihologului Jennice Vilhauer este una destul de simplă: stabilește un moment în fiecare zi în care să nu faci nimic altceva decât să-ți apreciezi partenerul. În primul rând, gândește-te ce anume te-a făcut să te îndrăgostești de partenera ta, notează pe o foaie acele motive. Apoi, în fiecare seară, scrie pe foaie 3 lucruri pe care le-ai apreciat la partenera ta în acea zi. Când te trezești, recitește acea listă înainte să te dai jos din pat. Dr. Vilhauer recomandă să adăugați 3 elemente listei timp de 30 de zile.

De ce contează acest lucru? Cu cât începi să acorzi mai multă atenție lucrurilor care-ți plac la iubita ta, cu atât vei ajunge să o vezi ca-n prima zi, când te-ai îndrăgostit de ea.

Reply