Relațiile de lungă durată – motivul pentru care femeile nu mai au chef de sex

Nu mai ai poftă de sex. Nu-i nimic, nu te speria. Chiar dacă libidoul scăzut poate avea multiple cauze, explicația științifică este una destul de simplă. Un nou studiu publicat în revista BMJ Open a analizat timp de doi ani viețile sexuale ale oamenilor. Au participat 1839 bărbați și 6669 femei cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani care au avut cel puțin un partener intim în ultimul an.

După ce au analizat numerele, cercetătorii au venit cu niște rezultate interesante. Per total, 15% dintre bărbați și peste 34% dintre femei au raportat un apetit scăzut pentru sex.

Mulți factori separați au contribuit la acest libido scăzut atât la bărbați cât și la femei, inclusiv vârsta, istoria sexuală și sănătatea mentală. Pentru femei, în particular, lipsa interesului pentru sex era mai mare dacă se aflau într-o relație cu un partener pentru mai mult de un an. Are sens, nu? Relațiile de durată au multe avantaje precum securitate, suport, etc. Nimic de contestat.

Pe altă parte, după ce atracția și elementul surpriză s-au dus, dorința de a face sex scade dramatic pentru că totul devine o rutină. Din fericire, există câteva soluții care ar putea aprinde din nou flacăra sexuală a dragostei. Încercați poziții noi, locuri noi, comunicare, etc.

Reply