4 lucruri care se întâmplă cu corpul tău când treci printr-o despărțire

Despărțirile nu sunt deloc simple, mai ales dacă au loc după ani buni de relație. Pe lângă stresul psihic la care organismul este supus, apar și anumite schimbări fizice despre care vom discuta în cele ce urmează. Haideți să vedem 4 lucruri care se întâmplă cu corpul tău când treci printr-o despărțire.

  1. Corpul întră în starea de apărare. Avem niște corpuri destul de primitive și în momentul în care se simte rănit, nu știe să facă diferența dacă avem inima frântă de o domnișoară pe tocuri sau dacă ne aleargă vreun leu în junglă. Te apucă tremuratul, nu te poți concerta, ești foarte stresat. Aceste lucruri aduc după sine anxietate și implicit depresie dacă nu apare ajutorul necesar.
  2. Somnul și apetitul scad simțitor. De vină sunt bineînțeles hormonii. În momentul în care suntem foarte stresați, nu mai avem nici poftă de mâncare nici somn iar ca efect pe termen lung, ne putem deregla stomacul destul de serios. Lipsa somnului poate avea de asemenea urmări importante precum dureri de inimă, lipsă de energie, de motivație, anxietate, etc.
  3. Sistemul imunitar devine foarte vulnerabil. Ați auzit vreodată pe cineva care s-a despărțit recent de iubită spunând că se simte de parcă l-a lovit trenul? Conform studiilor, despărțirile afectează destul de serios sistemul imunitar și nu de puține ori acești oameni devin foarte bolnăvicioși.
  4. Tensiunea arterială crește foarte mult. Cortizonul este hormonul stresului și este eliberat atunci când evident, organismul este stresat într-un fel sau altul. În momentul în care trecem printr-o despărțire, acest hormon începe să-și facă de cap la un nivel mult mai accentuat și ajungem să avem implicit și o tensiune arterială mult mai mare față de normal.

Reply