Dacă mai stai cu el după ce te bate, ești o proastă

Mereu auzim de cazuri „șocante” de violență domestică, în care femeia primește o bătaie zdravănă de la cocoșul casei. Întreaga societate oftează și o compătimește pe victimă, supunând oprobiului public huliganul de serviciu. Ce nu știe societatea este faptul că acea femeie, în 90% din cazuri, nu este la prima bătaie. Bărbatul care bate o femeie o dată o să o bată și a doua oară și mai mult ca sigur ea nu-l va părăsi niciodată. Va sta alături de el și va suporta bătăile ca proasta.

Apoi, dacă primești cafteală după cafteală și tu tot rămâi acolo, clar ești o femeie proastă. Nu cred că există calificativ care să descrie prostia ta. La fel și pentru cele care sunt înșelate de N ori. Multe dau vina pe dragoste, că nu-l părăsesc pentru că-l iubesc și alte aberații de-astea. Una e să iubești și alta e să fii proasta satului, părerea mea. Și culmea că majoritatea femeilor abuzate sunt foarte frumoase. Să se confirme oare zicala „frumoasă dar proastă”? Am putea interpreta și în acest mod…

Adică degeaba ești frumoasă dacă stai ca proasta să iei bătaie de la un idiot care nu te respectă nici cât negrul sub unghie. Degeaba ești frumoasă dacă nu te duce capul să înțelegi că omul care te iubește nu o să te bată niciodată, din contră, o să încerce să vadă cum poate face să îți aducă fericire în viață. Dacă mai stai cu el după ce te bate, e clar că nu te duce capul nici cât să treci strada și mai mult ca sigur îți meriți soarta.  Nu vreau să fiu răutăcios dar așa văd eu lucrurile.

Reply