Cum să cumperi un inel de logodnă. Ghid pe înțelesul fiecărui bărbat

Alegerea unui inel de logodnă este o treabă foarte serioasă, iar asta nu doar din cauza simbolisticii pe care acesta o are, ci și pentru că este vorba despre o bijuterie pe care viitoarea ta soție o va purta, alături de verighetă, pentru tot restul vieții! Și chiar dacă inelul clasic, cu o singură piatră, nu se demodează niciodată, în ziua de astăzi există mult prea multe alte tipuri și modele ca să te oprești la această primă opțiune. În plus, așa ai putea avea mult mai multe șanse să găsești ceva care să se potrivească perfect cu stilul și personalitatea ei, să aibă un design perfect și să fie încrustat cu cele mai frumoase pietre.

Așadar, dacă momentul cererii în căsătorie este tot mai aproape, cu siguranță este cazul să începi să te documentezi temeinic înainte să alegi inelul de logodnă.

Iată cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ai în vedere înainte să cauți modelul perfect pentru viitoarea ta soție:

Tipul inelului

Solitaire – este acel tip de inel de logodnă clasic, pe care îl vedem în toate filmele și nu numai. Caracteristica sa este că are o singură piatră poziționată central.

Three-Stone – este format din trei pietre prețioase – una poziționată central, iar celelalte două așezate în lateral.

Halo – este acel inel cu o piatră mai mare poziționată central și alte câteva pietre de diferite dimensiuni încrustate pe părțile laterale.

Eternity – are mai multe pietre de dimensiuni mici așezate simetric pe cea mai mare suprafață a inelului.

Forma pietrei

Există, în lume, foarte multe forme în care pot fi tăiate pietrele, în special diamantele, despre care se știe că nu pot fi tăiate decât cu alte diamante. Cele mai populare sunt „round” și „princess”, însă mai există și „oval”, „heart”, „emerald” sau „pear”.

Tipul pietrei

Așa cum probabil toată lumea știe deja, cel mai popular și mai deosebit inel de logodnă este cel cu diamant. Există, însă, și alte pietre prețioase care ocupă locuri fruntașe în topul preferințelor femeilor din toată lumea, precum rubinul, safirul, ametistul sau smaradul.

Din punct de vedere al prețului, diamantul este cel mai scump, evident, însă asta nu înseamnă că nu poate fi accesibil, la fel cum, pe de altă parte, nu înseamnă nici că restul pietrelor sunt neapărat ieftine.

Și dacă diamantele tot sunt atât de cunoscute, iată câteva lucruri pe care ar fi bine să le știi și despre restul pietrelor înainte să te hotărăști cu privire la alegerea inelului:

RUBINUL

Rubinul ocupă a 9-a poziție pe scara durității – denumită și „Scara lui Mohs” – după diamant, care e pe 10.

Se spune că, în Evul Mediu, această piatră era apreciată pentru starea de bine pe care o conferea prin înlăturarea gândurilor negative.

De altfel, rubinul era considera o piatră a regalității, spunându-se că un împărat chinez ar fi dat un oraș întreg în schimbul unui rubin mare.

De fapt, această nestemată chiar a fost una dintre cele mai apreciate, de-a lungul timpului, dovadă fiind și faptul că roșul său profund a fost purtat de toate capetele încoronate.

SAFIRUL

Una dintre cele mai frumoase și mai dorite pietre prețioase – safirul – are superba calitate de a-și schimba culoarea în funcție de unghiul din care lumina cade asupra lui. Cele mai cunoscute safire sunt cele albastre, însă acestea pot avea multe alte culori.

Popularitatea i se mai datorează și faptului că este o piatră foarte versatilă, care poate fi tăiată în toate formele în care este tăiat și diamantul.

Despre safir se spune că are un rol protector și că facilitează trăinicia relațiilor, fiind un bun liant al acestora.

AMETISTUL

Ametistul este considerat, pe de-o parte, simbol al spiritualității și al iubirii pure, crezându-se despre el că poate transforma energia în dragoste și fiind denumit și „piatră episcopală”, iar pe de altă parte este văzut ca fiind un simbol al plăcerilor carnale.

Cert este, însă, că această piatră este caracteristică eleganței și sobrietății, dar și regalității, ametistul regăsindu-se deseori încrustat pe bijuterii regale din întreaga lume.

SMARALDUL

O piatră prețioasă care fascinează de mii de ani prin nuanțele sale de verde închis sau deschis și care poate fi mai scumpă decât safirul sau rubinul. Acesta este extraordinarul smarald. Apare ca fiind menționat pentru prima dată în perioada Egiptului Antic, pe când mumiile erau îngropate cu o astfel de piatră la gât ca simbol al tinereții veșnice.

Se spune că a fost preferatul Cleopatrei, dar și a multor alți conducători, iar o lungă perioadă de timp, smaraldul a fost monedă internațională.

A rămas, și în ziua de astăzi, una dintre cele mai apreciate pietre prețioase, fiind în topul preferințelor multor femei și deseori alese pentru inelele de logodnă.

Reply