Despre Gabriel Comănescu și rețeta succesului în businessul românesc

Ca să ai succes în business-ul românesc trebuie să ai ceva aparte. Într-o țară pe care mulți se grăbesc să o părăsească din cauza frustrărilor, să ajungi antreprenor chiar e un lucru mare. Discutăm despre o perspectivă total diferită de cea a majorității iar drept exemplu vom da pe nimeni altul decât Gabriel Comănescu.  Deși mulți o să spuneți că e un exemplu nepotrivit, veți vedea în cele ce urmează că nu este deloc așa. Gabriel Comănescu face parte din TOP 100 antreprenori români și nu putea ajunge în acest top dacă nu s-ar fi priceput în acest domeniul al business-ului sau dacă ar fi fost un infractor așa cum susțin unii oameni prost informați. Gabriel Comănescu a fost într-adevăr implicat în două dosare dar de fiecare dată anchetatorii l-au scos de sub lupă din lipsă de probe.

Dar să revenim la detaliile care contează cu adevărat. GSP compania lui Gabriel Comănescu are în spate o istorie destul de bogată, care începe la granița anilor 2000. În 1999, GSP cumpără câteva sonde de petrol în Marea Neagră și astfel spiritul antreprenorial al lui Gabriel Comănescu iese în evidență. Cu timpul, Grup Servici Petroliere a ajuns să facă afaceri cu Rusia și de curând am văzut chiar un articol pe net în care se transmitea faptul că această companie va începe niște exploatări de petrol și gaze naturale undeva prin nordul Rusiei.

Ambiții foarte mari pentru un om care a fost obișnuit o viață întreagă cu România. În linii mari, cam asta cred eu că este cheia succesului pentru un antreprenor: să fii bun în ceea ce faci iar ambițiile tale să fie întotdeauna mai mari decât ale altora. Dacă ajungi să ai succes cu un business în România mai mult ca sigur vei ajunge să ai succes și în străinătate. Toate se leagă iar experiența căpătată pe „câmpul de luptă” românesc va fi foarte utilă mai ales dacă ai de gând să „ataci” niște zone destul de sensibile. Nu știu câți ar avea curaj să încerce măcar să facă afaceri cu Rusia…

Reply