Cât timp trebuie să iasă un cuplu în oraș înainte să se căsătorească? Statistici UK și SUA

Un sondaj de opinie venit de la Bridebook, un site englezesc specializat în nunți, sugerează faptul că în zilele noastre, cuplurile din Marea Britanie ies împreună timp de 4.9 ani înainte să se căsătorească. Concomitent cu această cifră destul de interesantă, apare și rata divorțului în UK ce pare să fie cea mai scăzută din ultimii 50 de ani. Psihologii pun chestia asta în seama faptului că aproape 5 ani este o perioadă de timp foarte lungă în care cuplurile au timp suficient să se cunoască.

„4 ani este o perioadă de timp foarte mare în care relația are timp să se cioplească. Majoritatea bărbaților cu care lucrez nici nu se gândesc la nuntă până la 30 de ani, o medie foarte răspândită. E clar că oamenii se căsătoresc din ce în ce mai târziu în ziua de azi” spune  Rachel Sussma, expertă în relații și conflicte de cuplu. De asemenea, potrivit Refinery 29, majoritatea femeilor și bărbaților se căsătoresc mult mai târziu decât o făceau părinții și bunicii lor în urmă cu 50 de ani. Astăzi, vârsta medie la care femeile spun DA este undeva la 30.8 ani. În anul 1971 de exemplu, femeile se căsătoreau în medie la 22.6 ani iar bărbații la 24.6 ani.

SUA vine cu statistici asemănătoare. Un studiu al Pew Research Center a scos în evidență faptul că vârsta medie la care femeile se mărită este 27 de ani iar pentru bărbați, 29.

Reply