Cele mai des întâlnite motive de ceartă într-o relație și cum să le eviți

Se spune că nu există o relație în care să nu existe certuri. Nici nu are cum atât cât două persoane sunt nevoite să împartă totul, să petreacă foarte mult timp împreună. Vom trece în revistă în cele ce urmează cele mai des întâlnite motive de ceartă într-un cuplu și cum pot fi evitate.

Cele mai des întâlnite certuri într-o relație și cum să le eviți

  1. Banii – sau cum ne place nouă să spunem, neajunsurile. Trăim într-o țară săracă în care niciodată nu avem tot ce ne dorim. El vrea un TV nou, ea o rochie nouă și banii nu ajung pentru ambele. Nu trebuie să existe ceartă aici. Ajungeți la un compromis după o discuție de planificare.
  2. Intimitatea – problema cu intimitatea sau mai bine zis cu lipsa ei, apare după ani buni de relație. Există momente în care fiecare om simte nevoia să petreacă timp cu sine, singur. Discutați cu atenție atunci când unul dintre voi are această problemă ca să nu se interpreteze greșit. E ceva normal.
  3. Sexul – apare ca și intimitatea, după o perioadă îndelungată apetitul sexual scade. Asta nu înseamnă că nevasta te înșală sau că tu umbli cu alte femei. Pur și simplu viața de cuplu atinge un alt apogeu, când oamenii pun mai mult accent pe carieră sau pe creșterea copiilor, nu pe sex.
  4. Familia – da, și familia e motiv de ceartă într-o relație, mai ales atunci când soacra vine în vizită, ori când trebuie să mergeți în vizită pe la unii dintre părinți. Sau să-i găzduiți pe perioada sărbătorilor, etc. Puține sunt cuplurile în care socrii aduc pozitivitate. Discută cu iubita/iubitul tău și încercați să expuneți punctele de vedere fără să jigniți. Nu uita că dacă te deranjează socrii, e vorba despre familia ei, despre părinții care au crescut-o și e foarte probabil să o faci să se simtă super nașpa dacă vorbești urât despre ei.

Reply