Care tip de despărțire doare cel mai tare?

În ciuda ceea ce vedem pe la TV în comediile romantice, e nevoie de mult mai mult decât un film bun și o ciocolată teribil de dulce pentru a trece peste o despărțire. În timp ce toate despărțirile dor, există un anumit tip demonstrat de știință fiind cea mai dureroasă. Potrivit unui studiu de la Universitatea Cornell, publicat în revista Personality and Social Psychology Bulletin, cele mai dureroase despărțiri sunt cele în care ești părăsit pentru altcineva.

Aparent, atunci când conștientizezi că cineva te părăsește pentru altcineva, doare mai tare decât acea despărțire în care tu ești cel care dă papucii. Studiul a implicat diferite experimente la care au participat 600 de persoane. În primul experiment, două femei au fost plasate într-o cameră alături de un bărbat. Una dintre ele a fost instruită să rezolve un puzzle cu bărbatul, iar cealaltă, singură sau cu ajutorul celeilalte femei, făcându-l pe bărbat să se simtă complet respins.

Celălalt experiment a implicat un grup mare de participanți, care au fost rugați să-și imagineze momentele în care au fost părăsiți. De fiecare dată, cei care au avut cele mai nasoale sentimente au fost cei care au fost părăsiți pentru altcineva. Potrivit acestui studiu, în momentul în care ești respins pentru altcineva, crește simțul excluderii și te simți nedorit de nimeni și singur.

De asemenea, dorești cu ardoare să afli un răspuns cât mai exact care să explice motivul pentru care s-a întâmplat, chiar dacă pe termen lung asta înseamnă mai multă durere. Dacă ai de gând să-ți părăsești partenerul pentru altcineva, ai așadar grijă să nu dai prea multe explicații în acest sens și dacă o faci dar nu pentru o altă persoană, ai grijă să o asiguri de acest lucru.

Reply