Iată ce contează cel mai mult pentru bărbați într-o relație. Și nu, nu este sexul

Oamenii văd relațiile total diferit, de la persoană la persoană și asta mai ales atunci când acestea implică romantismul. Numeroase studii au arătat faptul că dorințele sexuale ale bărbatului nu sunt doar cele mai puternice, dar au mai scos la iveală și faptul că aceștia se gândesc la sex mai frecvent ca femeile, cel puțin o dată pe zi. Dar se pare că există un lucru ce-i face pe bărbați mai atenți la parteneră decât sexul în sine: dragostea reciprocă, potrivit unui nou studiu.

Joel Wade, un cercetător de la Universitatea Bucknell a analizat modul în care femeile și bărbații reacționează la diferite situații din relație. Într-un sondaj la care au fost supuși 100 de indivizi, marea lor majoritate cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani, Joel a întrebat atât femeile cât și bărbații care scenariu le stârnește mai multă furie: să afle că partenerul/a nu ține la ei la fel de mult, sau să afle că partenerul/a nu-i vede foarte atractivi din punct de vedere sexual. Ambele sexe au optat pentru dragostea reciprocă . Joel a dorit să afle prin intermediul acestui studiu publicat în revista Journal of the Evolutionary Studies Consortium dacă bărbații și femeile sunt pe aceeași lungime de undă atunci când vine vorba despre cântărirea diferitelor tipuri de atracție.

Atât emoțiile, sentimentele cât și seul joacă un rol important în succesul unei relații și este surprinzător faptul că ambele sexe sunt de acord în privința faptului că sentimentele contează cel mai mult. Joel notează de asemenea, faptul că rezultatele s-ar putea să difere pe un alt eșantion de vârstă.

Reply