Care este cea mai bună marcă de baterii auto?

Încă din cele mai vechi timpuri s-a dat o bătălie crâncenă de imagine între aceste baterii auto Bosch și bateriile Varta. Cei doi mari titani se luptă de ani buni pentru supremație și cred că mulți dintre voi v-ați pus măcar o dată întrebarea cate dintre cele două mărci este cea mai bună? Dacă sunteți șoferi clar nu a avut cum să vă scape această dilemă pentru că o dată la 3-4 ani, sunteți nevoiți să schimbați acumulatorul auto. În cele ce urmează am să vă povestesc experiența mea legată de bateriile Varta și urmează apoi să trageți singuri concluziile, deși cel mai bine ar fi să mai citiți și alte experiențe.

Care este cea mai bună marcă de baterii auto?

În urmă cu vreo 3 ani am avut o baterie Rombat care m-a servit vitejește destul de bine. M-a scos din iarnă și nici măcar nu a fost nouă. Stătuse vreo 2 ani în frig și ploaie pe o mașină avariată apoi am mai tras și eu pe ea vreun an jumătate. Într-o iarnă, acum 3 ani, a cedat. Nu m-am supărat, nu m-am speriat, nu m-am enervat. Prin câte trecuse săraca, m-a servit foarte bine chiar.

Atunci am dat comandă pe net de o baterie nouă (Varta). De ce am dat comandă pe net? Pentru că sunt prețurile mai mici și oricum nu depindeam de mașină la vremea respectivă, o puteam ține trasă pe dreapta o zi până vine curierul. Ei bine, fraților, de atunci au trecut 3 ani și bateria mea Varta încă funcționează decent. Nu e ca nouă, nici nu ar avea cum, dar funcționează. Dacă mai pun la socoteală faptul că am mers și vreo 6 luni fără alternator (încărcam la redresor bateria și mergeam așa cam vreo săptămână, aka 100 de kilometri) în momentul în care am dat mașina la casat, cred că merită statuie.

Așadar, experiența mea cu bateriile Varta a fost una extraordinară. Pentru cei care întreabă, a fost o baterie Varta Silver de 74 de amperi, care în acest moment costă cam 350 de lei.

Reply