Bust ferm și frumos? Uneori nu implanturile sunt soluția. Iată avantajele operației de ridicare a sânilor

Frumusețea sânilor nu constă doar în mărimea lor. Chiar dacă cele mai populare operații estetice constau în mărirea sânilor – în general, prin implantul cu silicoane – femeile se confruntă și cu alte nevoi privind corectura și înfrumusețarea bustului. Iar una dintre acestea este procedura chirurgicală de ridicare a sânilor.

Liftingul de sâni – denumit, în termeni medicali, mastopexia – este una dintre cele mai eficiente intervenții privind fermitatea sânilor. Inevitabil, timpul își pune amprenta asupra elasticității pielii noastre, așa că nu este un lucru ieșit din comun ca, la un moment dat, să nu mai fim mulțumite de forma, mărimea și poziționarea sânilor noștri.

Date statistice privind liftingul sânilor

Din fericite, operația de ridicare a sânilor nu mai este doar o poveste desprinsă din revistele de tip tabloid din care aflăm ce fac vedetele. Dimpotrivă, este o operație pe cât se poate de accesibilă, chiar și în România.

Bineînțeles, asta nu înseamnă că este un chilipir pe care și-l poate permite oricine, ci, evident, este vorba despre faptul că există un raport mult mai echilibrat între posibilitățile actuale și ofertele clinicilor de chirurgie estetică, comparativ cu perioade relativ recente ca, de exemplu, în urmă cu 10-15 ani.

Drept dovadă, potrivit unui raport întocmit de Societatea Internaţională de Chirurgie Plastică şi Estetică (ISAPS), în anul 2016, la nivelul întregii lumi au fost făcute 583.192 de operații de ridicare a sânilor.

În România, numărul procedurilor de lifting de sâni a fost, anul trecut, de 1.778. Astfel, femeile prezintă interes pentru înfrumusețarea sânilor chiar dacă nu au nevoie de implanturi cu silicon.

Ce presupune operația de ridicare a sânilor?

Așa cum îi spune și numele – și ne referim la cel în termeni populari – această operație presupune ridicarea sânilor, lucru făcut prin repoziționarea țesutului mamar și a areolei. Rezultatul procedurii constă în oferirea unui aspect mai ferm și mult mai întinerit asupra pieptului.

Cel mai modern tip de operație de lifting pentru sâni

La fel ca în cazul celor mai multe intervenții estetice chirurgicale, și mastopexia poate fi efectuată prin mai multe proceduri sau tehnici operatorii, fiecare cu beneficiile sau riscurile ei.

Însă, cea mai nouă și mai inovatoare procedură de ridicare a sânilor este cea în arc vertical.

Denumită și „lifting vertical” sau, într-o anumită variantă, „lifting key hole”, în cadrul acestei proceduri muschii pectorali sunt folosiți pentru a susține o parte a țesutului mamar, formând un arc al mușchiului pectoral și obținând astfel un efect durabil pe termen lung.

În plus, medicii spun că cicatricile rămase pe piele, în urma efectuării acestei proceduri, sunt minime.

Ridicarea sânilor, deseori combinată cu implanturile de silicon

De asemenea, esteticienii susțin că foarte multe dintre pacientele care doresc ridicarea sânilor apelează la combinarea acestei operații cu cea de punere a unor implanturi de silicon.

Astfel, prin combinarea celor două proceduri se obțin cele mai bune rezultate de înfrumusețare a bustului plat, lipsit de fermitate și volum ori având diferențe de asimetrie între cei doi sâni.

Doctorul Radu Panțuru, unul dintre cei mai apreciați chirurgi esteticieni din București, spune că, în mod evident, cele mai bune decizii pe care orice pacientă le poate lua trebuie să vină la sfatul unui specialist, astfel că primul lucru și cel mai important, în cazul în care doriți o intervenție de ridicare a sânilor, este să mergeți la o consultație.

De altfel, referitor la decizia privind combinarea celor două operații – cea de lifting al sânilor și cea de mărire a lor – precum și alegerea tipurilor de implant, acestea se iau tot împreună cu medicul, care le poate propune pacientelor alegerea implanturilor potrivite dintr-o varietate de forme, mărimi, profile și texturi, astfel încât rezultatele obținute să fie conforme cu anatomia și preferințele lor.

Pe doctorul Radu Panțuru îl găsiți pe site-ul drpanturu.ro, unde puteți găsi și datele sale de contact pentru a programa o consultaţie.

Reply