Mai este Grecia o destinație de vis?

Îmi aduc aminte de vremurile când eram eu copil. România nu era în Uniunea Europeană și oamenii nu prea aveau habar ce este acela un concediu în afara țării pentru că nu erau atât de mulți bani pe piață. Călătoriile în străinătate erau destul de scumpe și procedurile destul de greoaie, erau nevoie de vize peste vize și așa mai departe. În acele vremuri, cu toții priveam Grecia drept o țară în care nu credeam că vom ajunge vreodată. Vedeam o destinație de vis în Creta, insula despre care se spune că nu doarme niciodată, vedeam o destinație de vis în Atena pentru istoria ei și așa mai departe.

Mai este Grecia o destinație de vis?

Da, din punctul meu de vedere Grecia este în continuare o destinație de vis, nu doar Creta, Atena sau alte orașe renumite. Dacă stăm să ne gândim mai bine, Heraklion Grecia nu s-a schimbat cu absolut nimic. Creta nu s-a schimbat cu absolut nimic față de anii 90. Tot ce s-a întâmplat în acest timp a fost înlesnirea accesului nostru, al românilor, către aceste destinații superbe prin intermediul prețurilor mai ușor de suportat. Comparativ cu anii 90, România este o țară mai prosperă iar cetățenii ei își permit fără mari bătăi de cap un sejur Creta sau Heraklion.

Grecia o să fie veșnic o destinație de vis pentru că Grecia nu însemnă doar peisaje mirifice și istorie. Grecia înseamnă și cultură, gastronomie, comerț, spirit liber. Nu știu câți dintre voi ați avut ocazia să vizitați până acum această țară, însă unul dintre aspectele principale care mie unul îmi plac în mod deosebit acolo este ideea de libertate. E ceva ce nouă ne lipsește cu desăvârșire, explicabil totuși.

Cred că ar trebui cu toții să mai trecem prin Grecia din când în când ca să luăm o lecție două de mentalitate de la niște oameni care s-au luptat dintotdeauna pentru respectarea conceptului de libertate. Așadar, dacă aveți de gând să ajungeți în Grecia anul acesta, nu ezitați. Grecia este încă o destinație de vis chiar dacă toată lumea își permite un concediu acolo.

Reply