E posibil să nu te mai înțelegi cu ea după un an de căsnicie?

Cred că aceasta este una dintre principalele griji ale bărbaților care se hotărăsc într-un final să spună DA în fața altarului. Motivul? Lipsa de compatibilitate și lipsa unui psihic determinat. Cred că mulți dintre voi  vă întrebați de ce se divorțează pe bandă rulantă prin tribunalele din România… Păi cuplurile se despart din cauza unui singur motiv: cei doi nu se potrivesc. Păi bine, o să spuneți unii, dacă nu se potrivesc de ce s-au mai luat? S-au luat pentru că s-au lăsat pradă atracției fizice. Problema cu atracția este faptul că se consumă. Este precum o lumânare aprinsă care se topește până se stinge iar când se stinge, constați că nu a mai rămas absolut nimic.

E posibil să nu te mai înțelegi cu ea după un an de căsnicie dacă atunci când ai luat-o nu ți-ai pus niște întrebări destul de simple, precum:

  • Care sunt pasiunile noastre comune care ne leagă?
  • Avem aceeași mentalitate?
  • Suntem pe același nivel de inteligență?
  • Este o ființă egoistă sau va fi alături de mine la greu?

În momentul în care ți-ai pus aceste întrebări și ai constat că ai răspunsuri favorabile la toate, sunt șanse foarte mici să bagi divorț după doar 12 luni. Repet, stabilitatea în cuplu este dată de compatibilitate, dacă te căsătorești din interes ori din cauza faptului că la mijloci există doar atracție fizică, e clar că relația nu o să ajungă departe. Cel mai bine ar fi dacă tinerii care se căsătoresc ar gândi un pic înainte să se avânte în asemenea treburi, nu degeaba se spune că cea mai bună vârstă pentru căsătorie este după 36 de ani, când se presupune că maturitatea în gândire este la locul ei.

Reply