Medicina stomatologică evoluează. Despre fluorizarea dinților

În copilărie, singura noastră metodă de a sta departe de carii și de problemele stomatologice era renunțarea la a mai mânca dulciuri. Părinții erau foarte atenți cu acest aspect pentru că nu doreau să ajungem pe mâna medicilor, mai ales că eram copii. Astăzi însă, părinții moderni au mult mai multe metode prin care pot proteja dinții copiilor fără să le mai impună atât de multe restricții. Una dintre aceste metode se numește fluorizare, un procedeu stomatologic prin intermediul cărora dinții sunt sigilați cu  ajutorul unor fluide composite speciale.

Care sunt cele mai importante avantaje pentru fluorizarea dinților?

După cum spuneam mai sus, prin fluorizarea dinților aceștia sunt sigilați și protejați împotriva cariilor. Smalțul dinților este întărit prin intermediul substanțelor folosite și de asemenea, cariile care și-au făcut până acum apariția vor fi oarecum corectate, eliminate. Nu în ultimul rând fluorizarea dentară reușește să pună capăt sensibilității dentare, destul de enervantă pentru mulți dintre noi. Ați aflat așadar de ce este importantă fluorizarea dinților pentru ai voștri copii. Rămâne la aprecierea dumneavoastră dacă merită investiția sau nu. Ar mai fi de precizat faptul că fluorizarea rezistă destul de mult timp, undeva la 5-6 ani, ceea ce din punctul mei de vedere este destul de bine.

Știu că discutăm despre metode noi de prevenție și tratare în sfera stomatologiei și ar fi bine ca oamenii să le accepte fără să stea pe gânduri. Românii din păcate au o reputație destul de proastă în acest sens, de oameni care refuză noul, așa că nu mă aștept să se ducă prea mulți la o clinică dentară București să întrebe despre fluorizare. Este ceva tipic nouă, din pricina mentalității precare, încă primitive din multe puncte de vedere. Dacă străinii sunt primii în a încerca aceste metode noi de prevenire în sfera stomatologiei, românii sunt genul de oameni care ajung la doctor numai atunci când se tăvălesc pe jos de durere. Cine știe, poate că în viitorul apropiat o să ajungem și noi la un anumit nivel care să ne permită să înțelegem faptul că prevenirea este mai ieftină decât tratarea.

One Response - Add Comment

Reply