Care sunt șansele să îmbătrânești alături de ea?

Nu știu cât la sută dintre cupluri se gândesc la chestia asta, nu știu cât la sută dintre bărbații aflați într-o căsnicie s-au gândit măcar o dată la această chestiune. Ne unim destinele în speranța că vom îmbătrâni frumos alături de o femeie care să ne fie alături la rău, că la bine toată lumea ne este alături, nu? Dar care sunt șansele să îmbătrânești alături de o femeie cu care te căsătorești în contextul actual al societății din România?

Ei bine, din păcate, șansele sunt foarte mici și sunt clar delimitate de câteva aspecte de bază, după cum urmează:

  • Compatibilitatea. Aici mă refer strict la pasiunile comune care să lege relația după ce atracția fizică dispare. Pasiuni comune care nu prea există la cuplurile nou formate în această țară.
  • Diplomația. Trebuie să știi cum să te comporți într-o relație de durată. Nu trebuie să fii un bădăran care generează conflicte, trebuie să fii un diplomat care le rezolvă.
  • Inteligența. Oamenii inteligenți vor știi când să lase de la ei și când să insiste. Nu ai cum să ții o relație de lungă durată dacă îți lipsește un anumit nivel de inteligență.
  • Fidelitatea. Clar nu vei putea să ai o relație pe termen mediu sau lung dacă nu ești un bărbat fidel. Trebuie să respecți angajamentul pe care ți l-ai luat în fața preotului.
  • Respectul. Nu poate exista nicio relație fără respect reciproc. Relațiile în care nu există respect se soldează în 99% din cazuri cu divorț. Cele 1% care rămân sunt mânate de interese.
  • Bunătatea/altruismul. Trebuie să fii un om bun ca să ții de o relație suficient de mult timp astfel încât să ajungi să îmbătrânești alături de femeia pe care ai convins-o să spună DA.

Reply