Deții un magazin online? Iată ce ar trebui să conțină o campanie de marketing reușită

Deși multă lume crede că magazinele online sunt mult mai profitabile față de cele reale din pricina faptului că nu au nevoie de spații comerciale pentru care să plătească chirii exorbitante ori de un număr de angajați relativ mare, există cheltuieli destul de serioase pentru a pune pe roate și un magazin virtual. Trebuie investit în marketing sau pe românește, în publicitate online. Spre deosebire de magazinele din oraș, cele virtuale nu dispun de un vad comercial gratuit adus în prim plan de o chirie mai mare, acestea trebuie să-și creeze vadul prin prisma campaniilor de marketing.

Ei bine, dacă deții un magazin virtual ai observat probabil că e destul de dificilă chestia asta cu organizarea unor campanii de marketing, e musai să lucrezi cu o agenție de marketing online care știe ce face și care este capabilă să-ți ofere rezultatele la care te aștepți. Nu cred că e vreo filosofie prea corectă să te ocupi singur de această problemă și să observi în final că nu sunt rezultate, ci doar bani aruncați pe fereastră. Eu știu că românul se pricepe la de toate, mai ales la comerț, însă atunci când vine vorba despre publicitate online, e bine să lucrezi cu cei mai buni.

Dacă vei lucra cu o companie de top din sfera marketingului online precum The Makers, o să observi cam ce trebuie să conțină o campanie de marketing reușită iar în cele ce urmează vom încerca să facem un mic rezumat. Discutăm despre o combinație perfectă de servicii specifice publicității online

Ce ar trebui să conțină o campanie de marketing reușită

Google Adwords + Social Media + SEO

Din punctul meu de vedere, orice magazin virtual, în special cele aflate la început de drum trebuie să combine toate cele trei canale de marketing enumerate mai sus. E nevoie și de Google Adwords (linkuri instant din motorul de căutare Google), e nevoie și de Social Media (brand awareness/promovare targhetată a produselor/serviciilor), e nevoie și de SEO (linkuri naturale din Google are să ridice poziția magazinului în rezultatele de căutare pe anumite cuvinte cheie).

Știu că mulți proprietari de magazine online nu vor să investească în acest lanț, Google Adwords + Social Media + SEO. De obicei, aleg una dintre metodele de promovare și investesc în ea tot bugetul de marketing. Este o greșeală din cauza căreia nici rezultatele foarte bune întârzie să apară. Ideea pe care aș vrea să o promovez este una destul de simplă: o campanie de marketing reușită trebuie să fie o combinație, câte puțin din toate aceste canale de promovare, inclusiv newsletter după ce se creează o bază de date cu oameni interesați de produsele/serviciile oferite. Trebuie atacate toate portițele prin intermediul cărora se pot direcționa potențiali clienți către magazin, nu doar una dintre ele. Cam așa arată după părerea mea o campanie de marketing reușită, o campanie care speculează la maxim toate oportunitățile de a atrage noi clienți.

Reply