De ce bârfim?

Bârfa este o activitate specifică românilor. Ne-am născut cu bârfa în sânge, și nu cred că vom scăpa de ea niciodată atât timp cât mentalul colectiv nu se dezvoltă. Avem aceeași mentalitate plină de prejudecăți ca exact acum 10 ani și nu există nici un semn de schimbare în viitorul apropiat.

În principiu, bârfim pentru că suntem niște oameni cu o gândire destul de înapoiată, măruntă.   Eleanor Roosevelt spunea cândva prin intermediul unuia dintre celebrele sale citate, faptul că mințile luminate discută idei, mințile mediocre discută evenimente iar mințile mărunte discută oameni.

Cred că nimic nu e mai urât decât să pierzi vremea vorbind de răul alte persoane. De-asta nici nu avansăm ca societate pentru că în momentul în care îți petreci timpul pentru a discuta despre alți oameni, clar nu te mai ocupi de tine ca individ, nici de bunăstarea ta.

Bârfa este specifică popoarelor leneșe care sunt compuse majoritar de oameni care nu au făcut nimic important cu viețile lor. Aduceți-vă aminte de telenovelele de pe Acasă TV, bârfa era specifică slujitoarelor din casele bogaților, tinere care de asemenea nu făcuseră nimic important în viață.

Cred că ar trebui să lăsăm la o parte bârfa și să ne vedem de propria viață. Că mi se pare total irelevant motivul pentru care te-ar putea interesa viața altuia. Fiecare persoană ar trebui să-și folosească timpul și energia pentru propria evoluție, nu pentru alte nimicuri.

 

Reply