Prietenii de pe Facebook sunt foarte puțin importanți

Nu am înțeles niciodată de ce unii tineri investesc atât de mult timp în profilul de Facebook. Nu am înțeles niciodată de ce insistă să colecționeze oameni și să-i numească astfel „prieteni”. E drept, colecția este intitulată drept FRIENDS pe această rețea de socializare dar mai mult ca sigur nu acesta a fost conceptul friends atunci când Mark a lansat această rețea de socializare. Facebook nu a fost lansată pentru ca tinerii români să facă colecție de oameni, 5000 la număr. Rubrica FRIENDS de pe Facebook este folosită și interpretată total greșit de români iar chestia asta nu denotă decât un singur lucru: faptul că ei nu prea știu ce înseamnă să ai un prieten adevărat.

Păi dacă pe oamenii adunați cu miile la Friends pe Facebook tu îi numești prieteni, cei care te ajută în viața reală, care-ți sunt alături la bine și la greu, cei cu care într-adevăr ieși în oraș și discuți zilnic, ce mai sunt? Prietenii de pe Facebook nu sunt importanți și nu cred că ar trebui să se numească mai departe de o adunătură de cunoștințe în cel mai bun caz, ori o colecție de oameni în cazul scrântiților ce adună 5000 de oameni în acea listă având impresia că vor deveni astfel mai importanți și mai populari. Am spus de multe ori faptul că Facebook a fost și este în continuare o rețea de socializare pe care românii nu știu nici să o interpreteze nici să o folosească.

De ce Dumnezeului ai avea mii de prieteni pe Facebook? Să te pierzi printre miile de postări inutile ale unor oameni pe care nu i-ai văzut niciodată în realitate? Nu e cam timp pierdut?

Reply