De ce nu mergi la sală? De ce nu faci sport?

Se întâmplă de multe ori să privesc în jur tineri care își bat joc de corpurile lor și nu pot să-i înțeleg. Chiar nu pot. Adică înțeleg că-ți place să mănânci fast food, dar de ce nu depui efort ca să arzi caloriile extra? Îmi aduc aminte de vremurile în care mă duceam la alergat la pădure și observam în jur numai oameni cu o condiție fizică foarte bună. Lipseau cu desăvârșire oamenii cu multe kilograme în plus, cei care ar fi fost cei mai în măsură să iasă la ars de calorii.

Chestia asta e peste puterea mea de înțelegere. Oricât de mare ar fi lenea, oricât de greu ar fi să ieși din zona de confort, cândva o să fii nevoit să faci acest pas și știi vorba aceea: mai bine mai devreme decât atunci când va fi prea târziu. De ce trebuie să te apuci de sport, de mișcare în momentul în care te îmbolnăvești iar un medic îți aduce la cunoștință că ai toate șansele să dai colțul dacă nu-ți schimbi stilul de viață? E bine să facem lucrurile la timpul lor, nu atunci când nu mai avem de ales.

Nu spune nimeni că trebuie să ieși la alergat din prima zi 10 kilometri sau să mergi la sală să tragi de fiare 3 ceasuri zilnic, însă cumva trebuie să faci acest pas și să îți schimbi oarecum viața. Știu, e greu să alergi sau să ridici greutăți, e greu să treci pe mâncare sănătoasă care de obicei nu are nici un gust, sau dacă are nu seamănă cu cel al mâncării nesănătoase cu care ai fost obișnuit, însă este vorba despre viața ta. E mai bine să fii gras și bolnav decât în formă și sănătos? Eu unul nu prea cred asta.

Și nu te-ai săturat să fii ciuca bătăii pentru majoritatea tinerilor plini de prejudecăți din țara asta? Îți place să râdă lumea mereu de tine pentru că ești gras, ori grasă? Societatea în care trăim, din păcate, nu a ajuns la un nivel atât de dezvoltat încât să accepte oamenii așa cum sunt. Mereu vor apărea răutăți din partea celor din jur care au o gândire mai mult decât limitată. Dacă o să te apuci să faci mișcare, nu numai că o să fii mai sănătos dar o să scapi și de răutatea societății.

Te poți folosi de atât de multe trucuri pentru a scăpa de grăsime și pentru a-ți modela corpul într-un mod corespunzător cerințelor sociale, încât nu ai scuză. De exemplu, pe www.suplimente-sport.ro o să găsești o gamă variată suplimente/alimente care te vor ajuta în transformarea ta, tot ce trebuie să faci este să vrei și tu această transformare. Ieși din zona de confort și treci să faci mișcare!!!

Reply