Tipuri de lentile de contact în funcție de durata de utilizare

În funcție de durata de utilizare, lentilele de contact sunt clasificate în mai multe categorii:

  1. Lentile de contact de unică folosință (zilnice)

Lentile de contact de unică folosință (zilnice) sunt destinate unei singure purtări. Se aplică dimineața și se îndepărtează seara, înainte de culcare, urmând ca a două zi să se aplice o nouă pereche de lentile. Fiind destinate unei singure purtări, lentilele zilnice reduc la minim riscul aparițiilor infecțiilor oculare și nu necesită curățare, depozitare și îngrijire zilnică, după utilizare fiind aruncate și înlocuite cu altele noi.

Lentilele de contact de unică folosință sunt recomandate tuturor persoanelor care încearcă pentru prima dată o pereche de lentile de contact, persoanelor alergice și copiilor sau celor care practică diferite sporturi și doresc să utilizeze lentilele ocazional.

În general, aceste lentile de unică folosintă vin în pachete de câte 30 sau 90 de lentile.

  1. Lentile de contact săptămânale

Lentilele săptămânale sunt lentile de contact reutilizabile timp de 7 zile. Acestea se pun dimineața și se scot seara. Lentilele săptămânale se curată și se clătesc periodic și sunt depozitate peste noapte într-un suport pentru lentile care conține soluție pentru întreținerea lentilelor.

Lentilele săptămânale sunt disponibile pentru majoritatea problemelor de vedere.

  1. Lentilele de contact lunare

Lentilele de contact lunare au cel mai mare grad de transmisibilitate al oxigenului, fiind ideale pentru persoanele cu deficiențe de vedere care doresc să înlocuiască clasicii ochelari și pentru persoanele active care practică diferite activității sportive. Pentru lentilele de contact lunare întreținerea și igienizarea sunt foarte importante. După fiecare purtare lentilele trebuie curățate cu ajutorul unei soluții pentru întreținere și dezinfectare, apoi depozitate în recipiente special concepute în care se va pune, de asemenea, soluție de întreținere.

Lentilele lunare se utilizează o lună de la desigilarea blisterului, indiferent că au fost purtate în fiecare zi sau doar ocazional. Acestea pot fi purtate doar ziua (10–12 ore).

  1. Lentile de contact trimestriale

Lentilele de contact trimestriale sunt lentile cu regim de înlocuire la 3 luni sau chiar mai mult, ce au un domeniu de puteri dioptrice extins. Acestea sunt lentile de contact cu regim de purtare continuă, ce se pot utiliza până la expirarea termenului de înlocuire recomandat de specialist. Optarea pentru lentile de contact trimestriale se realizează doar în urma consultului oftalmologic, specialistul determinând regimul de purtare și frecvență de înlocuire optime pentu tine.

La fel ca și în cazul lentilelor lunare, este necesară respectarea instrucțiunilor pentru curățarea și întreținere.

  1. Lentile de contact anuale

Lentilele de contact anuale pot fi purtate o perioadă mai mare de timp, de la trei luni până la un an. Longevitatea lentilelor de contact lunare este dată și de modul de păstrare și manevrare. Optarea pentru lentile de contact anuale se realizează doar în urma consultului oftalmologic.  

Îți recomandăm magazinul online de optica medicala nr.1 din Romania, Conga.ro, care îți garantează un proces de cumpărare rapid și simplu, prețuri mici și produse originale. Stocul de lentile de contact este mereu actualizat, cuprinzând produse de la mărci de renume, precum Bausch&Lomb, Ciba Vison, Cooper Vison sau Johnson&Johnson. Gama de lentile de contact disponibilă pe site este completată de soluții de întreținere și curățare, picături oftalmologice, accesorii pentru lentilele de contact la prețuri avantajoase.

Poți comanda online lentile de contact zilnice (de unică folosință) sau lentile reutilizabile de două săptămâni, lunare, trimestriale sau anuale. Vei găsi lentile de contact pentru corecția miopiei, hipermetropiei, astigmatismului, prezbiopiei; lentile de contact colorate cu sau fără dioptrii, lentile de contact cosmetice  (de halloween): https://www.conga.ro/12-lentile-de-contact

Comandă online configurația dorită, pe baza prescripției medicului oftalmolog!

Reply